Η καλύτερη τιμή στη μνήμη των 57 θυμάτων είναι να δυναμώσει αυτός ο αγώνας ακόμα περισσότερο, να φτάσει μέχρι τέλους, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το έγκλημα στα Τέμπη, και η κυβέρνηση της ΝΔ να κρατά σιγή ιχθύος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων χαιρετίζει τη συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου, όπου δεν βρεθήκαμε έτσι απλά για να θρηνήσουμε ξανά ή για να προσευχηθούμε για μια ακόμη φορά. Ήμασταν εκεί, χωρίς να ξεχνάμε, για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους, με τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας, τους συγγενείς των θυμάτων που διαδήλωσαν για ακόμη μία φορά και πάλι με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το έγκλημα των Τεμπών, ζητώντας δικαίωση για τους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.
Είμαστε σίγουροι ότι η καλύτερη τιμή στη μνήμη τους είναι να δυναμώσει αυτός ο αγώνας ακόμα περισσότερο, να φτάσει μέχρι τέλους. Άλλωστε, αν σήμερα, 3 χρόνια μετά, συζητάμε ακόμα για το έγκλημα στα Τέμπη, αυτό οφείλεται πάνω από όλα στο ότι σύσσωμος ο λαός, η νεολαία δεν το άφησαν να ξεχαστεί. Με την πάλη μας καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και ακυρώσαμε τις απόπειρες συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών, των υπευθύνων, που βλέπουμε κάθε ημέρα με τις μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόσο στην Εξεταστική Επιτροπή όσο και στις προανακριτικές-παρωδία.
Και ολοκάθαρα μαρτυρά ότι αυτό που δολοφονεί είναι η πολιτική του κέρδους, στον βωμό του οποίου θυσιάζεται η ανθρώπινη ασφάλεια, η ίδια η ζωή. Τίποτα δεν έγινε από ΤΥΧΗ. Όλα είναι αποτέλεσμα ακριβώς της ίδιας πολιτικής που ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, πάντα στη βάση των οδηγιών της ΕΕ. Ίδια πολιτική, ίδιοι ένοχοι, ίδιος σκοπός παντού: Να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Γι’ αυτό, λοιπόν, με σημαία αυτές τις ανάγκες, πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο αγώνας, ειδικά τώρα που ξεκινά η κύρια δίκη. Να βρεθούμε ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ στην προσπάθεια συγκάλυψης με τις παράλληλες δίκες που είναι σε εξέλιξη.
Για να μη «θαφτεί» η αλήθεια μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου! Αλλά να μεταφερθεί μέσα από χιλιάδες στόματα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη. Γιατί τα «νέα Τέμπη» που καραδοκούν παντού είναι γύρω μας. Το αποδεικνύουν, άλλωστε, και τα πρόσφατα τραγικά δυστυχήματα σε σιδηροδρόμους στην Ισπανία, στη Ρουμανία. Το ίδιο γίνεται, δυστυχώς, και στις αεροπορικές μεταφορές.
Τα «νέα Τέμπη» καραδοκούν και μέσα στους χώρους δουλειάς επίσης, όπου τα μέτρα ασφαλείας πάνε περίπατο για να μη μειώνεται η κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματιών, όπου οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι, όπου η συνδικαλιστική δράση παρεμποδίζεται με βάση τους δικούς τους νόμους. Κι έτσι φτάσαμε σε ένα άλλο τραγικό έγκλημα, στη «Βιολάντα», με αποτέλεσμα 5 εργαζόμενες να μην ξαναγυρίσουν στα παιδιά τους, με τα ανάλογα συμβάντα και με σοβαρούς τραυματισμούς εργαζομένων που έχουν γίνει σε εργοστάσια στην περιοχή μας.
Για να πάψει επιτέλους να μεγαλώνει αυτή η μαύρη λίστα των εγκλημάτων! Για να ξεπληρωθούν όμως οι ανοιχτοί αυτοί λογαριασμοί, απαιτούν να κερδίσει έδαφος το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», που σήμερα πρέπει να ταρακουνήσει όλη τη χώρα από εδώ και πέρα. Χωρίς να ξεχνούμε τα πρώτα δευτερόλεπτα, την οργή του πρώτου ακούσματος της είδησης εκείνης για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, συνεχίζουμε πιο μαζικά σήμερα, πιο αποφασιστικά, μέχρι την τελική δικαίωση.
Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων (1-3-2026)

