Τη μετατροπή της φετινής «Λευκής Νύχτας» σε διήμερη γιορτή για την τοπική αγορά αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων, στα γραφεία του φορέα.

Το προεδρείο έδωσε αρχικά τον λόγο στη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου κ. Παπαποστόλου Σωτηρία για την παρουσίαση του Διοικητικού απολογισμού 2025. Συνεχίστηκε ο Οικονομικός απολογισμός 2025 από την ταμία κ. Μπελιώκα Γεωργία. Όλα τα παρόντα μέλη του συλλόγου ενέκριναν ομόφωνα τους παραπάνω απολογισμούς.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Τσούλης Ιωάννης έλαβε τον λόγο και έθεσε προς συζήτηση ζήτημα που αφορά τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας».
Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τα μέλη για πρόταση που δέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο από Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, σχετικά με την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της εκδήλωσης για το τρέχον έτος, λόγω μεγάλης συναυλίας που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη την ίδια ημερομηνία με τη Λευκή Νύχτα.

Το θέμα τέθηκε σε διεξοδική συζήτηση, με τα μέλη να ανταλλάσσουν απόψεις και προτάσεις, εξετάζοντας τα δεδομένα και τις προοπτικές που διαμορφώνονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε η «Λευκή Νύχτα» να διεξαχθεί φέτος σε διήμερη μορφή, την Πέμπτη 25 Ιουνίου και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026. Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με βασικό στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την αύξηση της επισκεψιμότητας και τις δύο ημέρες, αξιοποιώντας τη δυναμική που αναμένεται να δημιουργήσει η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα παρόντα μέλη σχετικά με την ενδεχόμενη διοργάνωση εκδρομής εντός του 2026 για τα μέλη του Συλλόγου. Συζητήθηκε η πρόταση η εκδρομή να συνδυαστεί με επίσκεψη σε έκθεση που να αφορά επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, ώστε να έχει και επαγγελματικό χαρακτήρα.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος κατά την παρούσα περίοδο, λόγω της έλλειψης προγραμμάτων επιχορήγησης για το προσωπικό και προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχουν επαρκή έσοδα και ο Σύλλογος στηρίζεται κυρίως στις συνδρομές των μελών και στη στήριξη των επιχειρήσεων για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων. Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την απαλλαγή του Προεδρείου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Παυλίδη Παύλο, υπεύθυνο Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Λάρισας, ο οποίος ενημέρωσε τις επιχειρήσεις σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση των επιχειρήσεων (B2B) με σταδιακή πλήρη υποχρεωτικότητα μέσω παρόχου και τις σχετικές καταληκτικές ημερομηνίες, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα και ενδεχόμενα πρόστιμα.
Τέλος, ο κ. Παυλίδης ενημέρωσε τους επαγγελματίες για τις προσεχείς δράσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας, οι οποίες στοχεύουν στην ουσιαστική υποστήριξη των επιχειρήσεων-μελών του. Οι δράσεις αυτές θα επικεντρωθούν στη βελτίωση της διαχείρισης και της οργάνωσης των επιχειρήσεων, αξιοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και ειδικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, μέσω της αξιοποίησης του διαδικτύου και της πρόσβασης σε αγορές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και συνεργασιών.
Επίσης, ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας καταγραφής και προβολής των τοπικών προϊόντων σε καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά και παραγωγούς τοπικών προϊόντων, σε νέο τουριστικό οδηγό ο οποίος θα δημιουργηθεί από το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη και ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας. Όλες οι πρωτοβουλίες θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, καθώς υλοποιούνται στο πλαίσιο των συνδρομών που ήδη καταβάλλουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, με αποκλειστικό στόχο τη στήριξη, την ενδυνάμωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων.


