* ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ – ΠΑΓΙΔΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ 70.000 ΕΥΡΩ
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, ένας 22χρονος δήθεν λογιστής, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας της ΕΛ.ΑΣ. ενώ πήγε σε ραντεβού – παγίδα, προκειμένου να εισπράξει 70.000 ευρώ.
Σε βάρος του 22χρονου από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ασκήθηκε δίωξη, μεταξύ άλλων, για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση και της απάτης από κοινού και χθες, μετά την απολογία στον ανακριτή, οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο 22χρονος Ρομά, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, θεωρείται μέλος εγκληματικής ομάδας, όπου με τη συμμετοχή ενός 20χρονου, ενός 24χρονου και μιας 27χρονης συστήνονταν ως λογιστές, εξαπατώντας στην πραγματικότητα ανυποψίαστους πολίτες, κλέβοντας μετρητά, αλλά και χρυσαφικά.
Ο συλληφθείς που συστήθηκε ως λογιστής φέρεται να είχε επικοινωνήσει με Λαρισαίο ο οποίος του δήλωσε πως έχει στο σπίτι του περί τις 70.000 ευρώ. Έτσι, βρέθηκε στο σπίτι του υποψήφιου θύματος στο κέντρο της Λάρισας, προκειμένου, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης απάτης, να παραλάβει για να… προστατεύσει το χρηματικό ποσό από δήθεν έλεγχο της Εφορίας. Ο 22χρονος, φέροντας μάλιστα στη ζώνη του ένα πιστόλι – αεροβόλο, δεν είχε αντιληφθεί ότι θα έπεφτε στην παγίδα της ΕΛ.ΑΣ., αφού στο σπίτι του Λαρισαίου τον ανέμεναν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Β. Κακάρας


