Τέμπη: Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η δίκη

Στις 23 Μαρτίου του 2026 θα ξεκινήσει τελικά η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Την ημερομηνία της δίκης, που αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες, όρισε σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας Εφετών Λαρίσης.

Συνολικά, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 36 κατηγορούμενοι.

Μεταξύ αυτών είναι ο 60χρονος σταθμάρχης Λάρισας και δύο συνάδελφοί του, επίσης σταθμάρχες που κατηγορούνται ότι απεχώρησαν πρόωρα από τη βάρδιά τους καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας ΟΣΕ.

Στο εδώλιο του κατηγρούμένου θα καθίσουν ακόμη:

  • Εντεκα στελέχη και προϊστάμενοι τμημάτων του ΟΣΕ που κατηγορούνται για απουσία συστημάτων ασφαλείας ή γι ατις διαδικασίες μετάταξης του σταθμάρχη.
  • 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ κατηγορούμενοι για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717.
  • Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος και ο τεχνικός διευθυντής της Hellenic Train, καθώς και ο γενικός διευθυντής Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του υπουργείου και η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) για παραλείψεις σχετικά με την αδειοδότηση και εποπτεία της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Πηγή: antenna.gr