Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η στο χευμένη εκστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. με τίτλο «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», με συνεχείς τροχονομικούς ελέγχους στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας. Η δράση υλοποιείται από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση οδηγών και επιβατών δικύκλων και ΕΠΗΟ (Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτροκίνητα Οχήματα) σχετικά με τη χρήση κράνους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας, από 29 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2025 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.172 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν
118 παραβάσεις:
Λάρισα: 609 έλεγχοι – 57 παραβά σεις (9 σε οδηγούς δικύκλων, 3 σε οδηγούς τρικύκλων, 45 σε οδηγούς ΕΠΗΟ).
Μαγνησία: 335 έλεγχοι – 30 παραβάσεις (28 σε οδηγούς δικύκλων, 2 σε οδηγούς ΕΠНО).
Τρίκαλα: 76 έλεγχοι – 14 παραβά σεις (5 σε οδηγούς δικύκλων, 4 σε οδηγούς ΕΠΗΟ, 5 σε επιβάτες δι κύκλων).
Καρδίτσα: 152 έλεγχοι – 17 παραβάσεις (2 σε οδηγούς δικύκλων, 14 σε οδηγούς ΕΠΗΟ, 1 σε επιβάτη δίκυκλου).
Η εκστρατεία δε στοχεύει στην επιβολή προστίμων, αλλά στην καλλιέργεια συνείδησης για την αναγκαιότητα της χρήσης πιστοποιημένου κράνους – ενός βασικού μέσου προστασίας που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε περίπτωση ατυχήματος.