Νέα ανακοίνωση για το πλοίο γεμάτο επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Στύρα – Αγία Μαρίνα, προσέκρουσε σε ξέρα το απόγευμα της Τρίτης (05/08) και ακινητοποιήθηκε εν πλω εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας. Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι ενημέρωσε τον εισαγγελέα για το συμβάν, ενώ, έχει προσαχθεί ο πλοίαρχος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με το χθεσινό ατύχημα προσάραξης στα Νέα Στυρα Εύβοιας, ανακοινώνει ότι:
1. Το Υπουργείο ενημέρωσε τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη μη ανταπόκριση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του επιβατηγού–δρομολογιακου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» στις προβλεπόμενες ενέργειες αποκόλλησης και ναυαγιαίρεσης, παρότι έχουν ήδη παρέλθει περισσότερες από 14 ώρες από τη στιγμή του συμβάντος.
Μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα, δεν έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία η εκπόνηση και κατάθεση Σχεδίου Αποκόλλησης και Ναυαγιαίρεσης προς έγκριση, γεγονός που εγείρει σοβαρό ζήτημα για τη διασφάλιση των περιουσιών των πολιτών αλλά και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
2. Υπενθυμίζεται ότι χθες, μόλις συνέβη το ατύχημα, ο Πλοίαρχος δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τις αρμόδιες Αρχές για την προσάραξη. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του περίπου δέκα λεπτά μετά το συμβάν. Έχει ήδη γίνει προσαγωγή του Πλοιάρχου από την αρμόδια Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προβλεπόμενη προανάκριση.
Τι κατήγγειλαν επιβάτες
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι των Νέων Στύρων και περίπου δέκα λεπτά αργότερα παρουσίασε πρόβλημα, καθώς «βρήκε» σε ξέρα, με αποτέλεσμα να εμφανίζει ελαφρά κλίση.
Τα πρώτα σκάφη του Λιμενικού έφτασαν στο σημείο περίπου μία ώρα αργότερα και μαζί ιδιωτικά, βοήθησαν τους 105 επιβάτες να μεταφερθούν με ασφάλεια στην στεριά.
Οι επιβάτες κατήγγειλαν πως δεν υπήρχε ενημέρωση από τα μεγάφωνα για ό,τι συνέβη, ενώ, λένε πως δεν δόθηκαν σωσίβια σε όλους εξαρχής. Το Λιμενικό διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα αίτια της πρόσκρουσης και την ελλιπή ενημέρωση από τον πλοίαρχο και το πλήρωμα.
Ο κόσμος βρίσκεται αυτήν την ώρα είτε στα ξενοδοχεία, είτε αναχώρησε με το αμέσως επόμενο δρομολόγιο, ενώ, βρέθηκε λύση με τη συνεργασία της πλοιοκτήτρια εταιρεία και του Δήμου και παρασχέθηκε φαγητό και διανυκτέρευση. Ακόμη, έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιήσει η διαδικασία μετάγγισης – με τους ναυτικούς όρους. Θα πάει στο πλοίο που παραμένει μέχρι και τώρα στην ξέρα, να κατεβάσει τον καταπέλτη και να μεταφέρουν τα αυτοκίνητα.
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως δεν έχουν εισρεύσει νερά μέσα στο πλοίο.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Νέων Στύρων, Νίκος Δρακογιάννης, ανέφερε ότι «στις 18:45 μάς ενημέρωσαν για το συμβάν. Έσπευσα αμέσως στο λιμάνι είδα ότι κάτι δεν πάει καλά, μετακινήθηκα με το σκάφος μου προς το καράβι, είδα ότι είχε πέσει πάνω στη βραχονησίδα Μπέλιζα, όπως τη λέμε εμείς. Προσπάθησα να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη και από εκεί και πέρα περίμενα το Λιμενικό ώστε να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τους επιβάτες στα Νέα Στύρα», είπε αρχικά.
«Δεν ξέρω πώς ειδοποιήθηκε το Λιμενικό, όταν έφτασα εγώ ήταν ένας άλλος κύριος με το σκάφος του καθώς στο πλοίο ήταν μέσα η κόρη του και ο γιος του. Το Λιμενικό για έρθει από την Κάρυστο είναι 30 μίλια εμείς ήμασταν στο 1,5. Όταν ήρθε το Λιμενικό, ξεκίνησε η διαδικασία. Το κοντινότερο σκάφος του Λιμενικού είναι στην Κάρυστο.
Υπήρχαν πανικοβλημένοι και φοβισμένοι επιβάτες και τα παιδιά ήταν φοβισμένα, επρόκειτο κάτι πρωτόγνωρο για κάποιους. Όταν έφτασα στο σημείο, ήταν οι επιβάτες στο πάνω κατάστρωμα με τα σωσίβιά τους. Ήταν σε αναμονή γιατί δεν ήξεραν τι θα γίνει. Μετά την ενημέρωση του Λιμεναρχείου, ξεκίνησε η διαδικασία», συμπλήρωσε.
«Την ώρα που έφτασα εγώ, βγήκαν ο καπετάνιος και κάποια μέλη του πληρώματος, επειδή με γνωρίζουν, ενημερώσαμε να πάρουμε τους κάβους από τα πλάγια για να μπορέσουμε να πλευρίσουμε το καράβι και να βοηθήσουμε το σκάφος να φύγει. Το Λιμεναρχείο έχει τον πρώτο λόγο στην θάλασσα, εγώ αυτοβούλως πήγα εκεί μήπως κάποιος χρειάζεται βοήθεια ή να πρέπει να μεταφερθεί άμεσα. Πιθανόν να ήταν αμέλεια, αυτό που έγινε. Αυτό είχε ξαναγίνει το 2000, όταν η ξέρα ήταν μεγαλύτερη», συμπλήρωσε ο Νίκος Δρακογιάννης.
«Χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπινου σφάλματος» – Τι λένε ειδικοί για το ναυτικό ατύχημα στα Νέα Στύρα
Ο υποναύαρχος εν αποστρατεία, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, τόνισε ότι «δεν ήταν ευχάριστα τα νέα για την Ναυτιλία μας. Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα ανθρώπινο σφάλμα», προσθέτοντας ότι «είναι η χαρακτηριστική περίπτωση του στιγμιαίου ανθρώπινου λάθους».
Μία μικρή παρέκκλιση, μία μικρή αφηρημάδα, γιατί περνάνε πολύ κοντά τα πλοία από το σημείο, είχε ως αποτέλεσμα να προσαράξει το πλοίο πάνω σε αυτόν τον σκόπελο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Όταν θα πέσουν οι δύτες θα δουν αν υπάρχει η στιγμιαία βλάβη στο πηδάλιο, αλλά δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Ωστόσο δεν είναι δύσκολο να συμβεί ένα ναυτικό ατύχημα σε αυτό το σημείο, ένα στιγμιαίο λάθος μπορεί να φέρει αυτό το αποτέλεσμα», εκτίμησε αρχικά.
«Το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε είναι ότι η εκκένωση του πλοίου έγινε με ιδιωτικά σκάφη και πλοιάρια. Λείπει ένα χαρακτηριστικό: Δεν εστάλη ούτε ένα ναυαγοσωστικό, που έχει ειδικούς, εκ μέρους του θαλάμου επιχειρήσεων. Μιλάμε για επαγγελματίες ναυαγοσώστες γιατί από ένα σφάλμα ή εσκεμμένη ενέργεια του υπουργείου και όχι του Λιμενικού Σώματος με Π/Δ 65/2023 έχει φτιαχτεί ένας απίθανος κανονισμός για ναυαγοσωστικά, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν τα υφιστάμενα τότε πάνω από 30 ελληνικά ναυαγοσωστικά, να πληρούν τον κανονισμό.
Κανονισμό που έγινε χωρίς καμία διαβούλευση. Το αποτέλεσμα είναι ότι στο Αιγαίο αυτήν τη στιγμή που διαπνέεται καθημερινά από χιλιάδες πλοία, έχουμε ένα όλο κι όλο αδειοδοτημένο ναυαγοσωστικό με ελληνική σημαία. Αυτό πρέπει να διορθωθεί», τόνισε ακόμη.
«Οι πρώην συνάδελφοί μου κάνουν ό,τι μπορούν με τα δεδομένα που έχουν. Δυστυχώς, δεν έχουν γίνει και πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει, π.χ. το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, το οποίο ήταν έτοιμο από το 2019 – 2020 και δεν έγινε ο διαγωνισμός όπως έπρεπε.
Όλες οι ελλείψεις έχουν ως αποτελέσματα να μην έχεις την ταχύτητα που χρειάζεται στη σύγχρονη εποχή και την ταχύτητα επέμβασης, όταν χρειαστεί. Ευτυχώς είχαμε καλό καιρό και ήταν σε μία περιοχή που υπήρχαν πολλά μικρά σκάφη. Χρειάζεται μία σοβαρή αναβάθμιση μέσων και ειδικότερα εποπτικών μέσων», υπογράμμισε ο κ. Σταυριδόπουλος.
Πηγή: newsbomb.gr