Βυζαντινό γλυκό ψυγείου

Το βυζαντινό γλυκό ψυγείου είναι ένα λαχταριστό, δροσερό επιδόρπιο που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη ευκολία. Με στρώσεις μπισκότου, αρωματική κρέμα και σοκολατένια επικάλυψη, θυμίζει πλούσια βυζαντινή πολυτέλεια. Δεν χρειάζεται ψήσιμο, μόνο λίγη υπομονή μέχρι να παγώσει καλά στο ψυγείο!

Το βυζαντινό είναι εύκολο, δροσερό και λατρεμένο από μικρούς και μεγάλους. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, τώρα είναι η στιγμή!

Εκτέλεση για το βυζαντινό

-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γιαούρτι, στην συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα.

-Τέλος ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος 25*25 και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι, μεταφέρουμε σε αυτό το μείγμα σιμιγδαλιού.

-Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας, αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι.

 

Πηγή: petros-syrigos.com