Γιορτάζουν τον Άγιο Παΐσιο στα Φάρσαλα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος πιστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/07) το απόγευμα, παραμονή της εορτής, ο πανηγυρικός εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, στον εξωτερικό χώρο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στα Φάρσαλα. Φέτος συμπληρώνονται 31 χρόνια από την κοίμηση του σύγχρονου Αγίου, η μνήμη του οποίου τιμάται κάθε χρόνο στις 12 Ιουλίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η παρουσία του Αγίου Παϊσίου στις ζωές των πιστών, κυρίως μέσα από τις διδαχές του, είναι σχεδόν καθημερινή, καθιστώντας τον έναν από τους πιο αγαπητούς και σεβαστούς Αγίους της εποχής μας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τον ανακήρυξε Άγιο το 2015.

Αρκετοί Φαρσαλινοί έσπευσαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου, προσφέροντας παράλληλα δωρεές και αρτοκλασίες, συμβάλλοντας έτσι στην άρτια διεξαγωγή του εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, που αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό για την περιοχή προς τιμήν του Αγιορείτη μοναχού.

Στον εσπερινό έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, η αντιδήμαρχος Σοφία Χατζηπλή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Αγγελοσοπούλου και Θανάσης Γεροβασίλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φαρσάλων Κωνσταντίνος Βαρακλιώτης, και το μέλος Δημήτρης Πατσιούρας.

Αύριο το πρωί, 12 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία, ολοκληρώνοντας τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου.

Δείτε φωτογραφίες