Απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή της καρδιοχειρουργικής ο καταδικασθείς για «φακελάκι» καρδιοχειρουργός

Από την επίκουρη καθηγήτρια κ. Βασιλική Ανδριτσοπούλου αντικαταστάθηκε ο καταδικασθείς για «φακελάκι» διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε κατεπείγουσα συνεδρίασή της σήμερα αποφάσισε να αποπέμψει από τη θέση του διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής τον καρδιοχειρουργό που καταδικάστηκε από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Λάρισας για δωροληψία άπαξ και κατ’ επάγγελμα, επιβάλλοντάς του ποινή 4 ετών φυλάκιση, 40.000 χρηματικό πρόστιμο με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία 15.000 ευρώ.

Δεδομένου ότι η κ. Ανδριτσοπούλου είναι επίκουρη καθηγήτρια ορίστηκε προσωρινά και για 4 μήνες στη θέση της διευθύντριας, έως ότου υπάρξει ενδιαφερόμενος αναπληρωτής καθηγητής ώστε να προκηρυχθεί η θέση του διευθυντή.

Στο μεταξύ τα έγγραφα με την παραπομπή του πρώην διευθυντή έχουν σταλεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο με κοινοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: ertnews.gr