Σοκαρισμένη είναι η ιατρική κοινότητα, από τη σύλληψη γνωστού 60χρονου καθηγητή και διευθυντή καρδιοθωρακοχειρουργικής στη Λάρισα, έπειτα από καταγγελία για χρηματισμό ασθενή.
Ειδικότερα, ο γιατρός, που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είναι επικεφαλής της αντίστοιχης Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για δωροληψία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο.
Συγκατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ένας 53χρονος καρδιολόγος, επίσης διευθυντής στο ίδιο νοσοκομείο, ο οποίος όμως δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία συγγενούς ασθενούς, που χειρουργήθηκε από τον 60χρονο. Όπως κατήγγειλε, ο 53χρονος την παρότρυνε να απευθυνθεί ευθέως στον χειρουργό και να ρωτήσει πόσα χρήματα απαιτούνται για την επέμβαση.
Κατά τη συνάντησή τους, στις 13 Ιουνίου, ο γιατρός φέρεται να απαίτησε 2.500 ευρώ. Όταν η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου, επανέλαβε την απαίτηση του ποσού.
Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ. και στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Στις 20 Ιουνίου, προσήλθε στο γραφείο του γιατρού και του παρέδωσε φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο ίδιος της είπε πως δεν θα τα μετρήσει, «γιατί της έχει εμπιστοσύνη».
Αμέσως μετά, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο γραφείο του γιατρού, εντοπίζοντας τον φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα, καθώς και επιπλέον 11.250 ευρώ.
Τι είπε η κόρη της καταγγέλλουσας
Η καταγγέλλουσα, κόρη της γυναίκας που ήταν να χειρουργηθεί άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ανέφερε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: «Για να πάρετε σειρά θα πας να πεις “πόσα θέλεις;” στα ίσια. Τι πόσα θες, αφού είναι νοσοκομείο. Α λέει, έτσι γίνεται. Βρίσκω τον γιατρό την ίδια μέρα και μου λέει “εγώ θέλω 2-2,5 χιλιάρικα και θα δούμε πως θα πάει”».
Στην συνέχεια η γυναίκα τόνισε: «Λέω, κοίταξε να δεις, 2.500 ευρώ δεν είναι λίγα λεφτά, πρέπει να τα μαζέψω, να βρω, να κάνω, να ράνω. Χειρουργήστε την εσείς, και το οικονομικό δεν νομίζω ότι είναι της στιγμής γιατί είστε και σε δημόσιο (νοσοκομείο). Μου λέει “δεν θα την χειρουργήσω, θα βγει σήμερα αν δεν μου δώσεις 2.500 ευρώ”. Η πίεση, οι απειλές και η απιστία, φαινόταν ότι βγαίνανε όλα στην επιφάνεια. Μου λέει “δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, και θα έχεις κακά ξεμπερδέματα”».
«Έβαζε το νοσηλευτικό προσωπικό να με παίρνουν ακόμη και τηλέφωνο και να μου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο, δηλαδή “τώρα σας περιμένει ελάτε! Δεν ήρθατε ακόμη;” και μετά το μόνο που έκανε, είναι ότι έστειλε έναν νοσηλευτή στο δωμάτιο, στη μαμά μου που είχε χειρουργηθεί μόλις μια ημέρα μετά και τη λέει “που είναι η κόρη σας να έρθει; Δεν ήρθε να δώσει ακόμη τα λεφτά στον γιατρό. Τι το περάσατε εδώ. Ο γιατρός περιμένει, θα τον στήσετε εσείς;”», συνέχισε και κατέληξε: «Δεν μπορούσα να μαζέψω 2.500 ευρώ και να τα δώσω σε έναν γιατρό ο οποίος είναι σε δημόσιο νοσοκομείο. Βρήκαν και άλλους μάρτυρες, τη διπλανή στο κρεβάτι της μάνας μου, κατέθεσε και εκείνη γιατί της πήρε 2.500 ευρώ».
Δείτε στο βντεο τι είπε η καταγγέλλουσα για τον καρδιοχειρουργό στη Λάρισα:
Πηγή: www.onlarissa.gr