Μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη αρώματα, γεύσεις και παραδοσιακούς ήχους, απόλαυσαν το Σάββατο (14/06) το βράδυ, χάρη στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Ντόπιων επαρχίας Φαρσάλων που διοργάνωσε την εκδήλωση 4η τοπική κουζίνα σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων και είχε ως θέμα την τοπική κουζίνα, αναδεικνύοντας τον πλούτο και την ποικιλομορφία των γαστρονομικών παραδόσεων της περιοχής.
Μια πληθώρα παραδοσιακών πιάτων κοσμούσε τα τραπέζια, τα οποία επιμελήθηκαν με μεράκι και γνώση οι γυναίκες-μέλη του συλλόγου προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα ταξίδι γεύσεων στον χρόνο. Ανάμεσα στα εδέσματα που παρουσιάστηκαν ήταν ο Καβρουμάς, τα Γιομίδια, το Στιφάδο, η Σπανακόπιτα, τα Τυροπιτάκια, η Τυρόπιτα, η Μπατζίνα, το Πρόσφορο, τα Τυροψωμάκια, ο Τραχανάς, η Τραχανοπίτα, η Γαλατόπιτα, το Μπλουγούρι, η Σαλάτα ρεβιθιού (Αμοργός) με λιαστή ντομάτα και παστέλι ντομάτας, το Παντεσπάνι, η Μελαχρινή, η Κολοκυθόπιτα, η Κουλούρα γάμου, η Σαλάτα φασολίου με λαχανικά, το Στριφτό, η Ριζόπιτα, η Καρύδα και η Φακοσαλάτα με λαχανικά. Κάθε πιάτο «διηγούνταν» τη δική του ιστορία, αναδεικνύοντας την αγάπη και τον σεβασμό των δημιουργών του στην τοπική παράδοση.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν η πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων ο Ενιπέας Δήμητρα Αστάρα, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Νατάσα Αδαμοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και Περ.Σύμβουλος Γρηγόρης Γκουντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Φαρσάλων Νίκος Γκατζόγιας και ο εκπρόσωπος της ΕΟΑΣΝΛ Σωκράτης Αλειφτήρας.
Το χορό άνοιξαν τα παιδικά τμήματα του συλλόγου συνοδεία δημοτικής ορχήστρας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και επισήμων.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο