Καπετάνος: Με σκληρή δουλειά και 2,1 δις ευρώ αναβαθμίζεται η Πολιτική Προστασία της Ελλάδας

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παρουσίασε το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ” στον Ελληνικό Κόσμο, σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το παρών έδωσε ο βουλευτής του νομού Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος έζησε από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, κατά τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, “DANIEL” και “ELIAS” που χτύπησαν τη Θεσσαλία.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βσίλης Κικίλιας, παρουσίασε το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”, ύψους 2,1 δισ. ευρώ, το οποίο εκσυγχρονίζει πλήρως την πολιτική προστασία της χώρας, δίνοντας έμφαση στα Σώματα που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα τους, μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες, σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και ενίσχυση προσωπικού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη παρέμβαση του, «Η Ελλάδα του 2024 δεν θα θυμίζει σε τίτοτα την Ελλάδα του 2019» και αυτό γιατί η Κυβέρνσηση αυτή βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσσες περιοχές και εργάστηκε σκληρά για να δημιουργηθεί αυτό το πρόγραμμα που θα ενισχύσει τον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας μάλιστα σε ένα τέτ α τετ που είχε με τον Χρήστο Καπετάνο, τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν στα θέματα του νομού Λάρισας ύστερα από τις πρωτοφανείς πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.

Ο Λαρισαίος βουλευτής μετά το πέρας της εκδήλωσης προχώρησε στις εξής δηλώσεις:

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και στο νομό Λάρισας και στην Θεσσαλία, είδαμε το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ” που παρουσιάστηκε σήμερα στοχεύει στην πρόληψη και την καταστολή τέτοιων φαινομένων με κεντρικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η ενίσχυση και ο εκσυγχρονιμσός της Πολιτικής Προστασίας και όλων των Σωμάτων που ανήκουν σε αυτή, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του αρμόδιου Υπουργού, Βασίλη Κικίλια, τους οποίους ευχαριστώ για τον αγώνα που κάνουν με την αγορά 7 Canadair, 1100 οχημάτων νέων της Πυροσβεστικής, ελικόπτερα, άρματα ειδικά για πλημμύρες, 101 drones, 250 ασθενοφόρα, 13 κινητά κέντρα επιχειρήσεων για κάθε Περιφέρεια της χώρας, που θεμελιώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Πολιτική προστασία της Πατρίδας μας.

Η Ελλάδα αλλάζει».