Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας β’ διμήνου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας β’ Διμήνου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (25/04) στις 07:30 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων.

Αναλυτικά τα θέματα

Θέμα 1ο : Ενημέρωση για πιο λόγο οι  προκηρύξεις – ανακοινώσεις (για προσλήψεις εργασίας και εκμίσθωση αγροτεμαχίων που ενδιαφέρει μεγάλο αριθμό συμπολιτών) δεν δημοσιεύονται σε όλα τα έντυπα τοπικά μέσα (Πρώτος Τύπος, Νέα Φάρσαλα) και δημοσιεύονται σε έντυπα της Λάρισας τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά στην περιοχή μας (ερώτημα δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας Καταραχιάς Αχιλλέας).

Θέμα 2ο : Ενημέρωση για ποια εταιρία αναλαμβάνει τις αναλύσεις καταλληλόλητας του νερού στον Δήμο Φαρσάλων, ποιοι είναι μέτοχοι στην εν λόγω εταιρία και πιο είναι το κόστος την κάθε μέτρησης; (ερώτημα δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας Κουτσουκέρας Ταξιάρχης).

Θέμα 3ο : Ενημέρωση με ποια διαδικασία έγιναν οι τελευταίες 20 προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Φαρσάλων. Τηρήθηκε η πρόσληψη των ατόμων βάση των κριτηρίων ΑΣΕΠ; Έκαναν ενστάσεις οι πολίτες, μπόρεσαν τα δούνε τα μόρια τους και τα μόρια των προσληφθέντων ή προσλήφθηκαν με βάση προσωπικών επιλογών και αυτόματα καταστρατηγήθηκε το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να μπορεί να δουλέψει με βάση τα προσόντα του, δικαίωμα το οποίο τηρείται εδώ και 30 χρόνια στις προσλήψεις του Δήμου (ερώτημα δημοτική σύμβουλος μειοψηφίας Παναγιωτοπούλου Κυριακή).

Θέμα 4ο : Ενημέρωση εάν οι εγκαταστάσεις στίβου του γηπέδου τηρούν τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή αγώνων ΣΕΓΑΣ στο μέλλον (ερώτημα δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας Ραπτόπουλος Γρηγόριος).

Θέμα 5ο : Ενημέρωση για την Ενεργειακή κοινότητα στην οποία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλάβαμε τον ΤΟΕΒ ΦΑΡΣΑΛΩΝ. Σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται; Ποιο το επίπεδο συνεργασίας με τον ΤΟΕΒ ΦΑΡΣΑΛΩΝ για να υλοποιηθεί όσο το δυνατό συντομότερα έτσι ώστε να μπορούν οι αγρότες να μειώσουν το κόστος ενέργειας; (ερώτημα δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας Γιαχνής Κων/νος).

Θέμα 6ο : Ενημέρωση για ποιο λόγο ενώ έχει ήδη ψηφιστεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή δεν προχωρεί στην ζωντανή μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου όπως άλλωστε συμβαίνει και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος (ερώτημα δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας Βασιλόπουλος Βασίλειος).

Θέμα 7ο : Ενημέρωση λόγω του ότι οι καιρικές συνθήκες πλέον μοιάζουν απειλητικές και ζούμε έντονα το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Ποια μέτρα έχουν παρθεί και ποια έργα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων (ερώτημα δημοτική σύμβουλος μειοψηφίας Μαρία Ίφου).

Θέμα 8ο : Ενημέρωση όσον αναφορά την κατάσταση που επικρατεί στη πλατεία Βαρουσίου (ερώτημα δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας Γώγος Χρήστος).

Θέμα 9ο : Ενημέρωση για την αγροτική οδοποιία της επαρχίας, καθώς και εάν έχουν ληφθεί μέτρα. Συγκεκριμένα, για το δρόμο στη θέση Βλαχοστρατα αλλά και τον αγροτικό δρόμο Κατωχώρι – Ελληνικό, ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται σε άθλια κατάσταση με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και αγροτικό εξοπλισμό (ερώτημα δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας Δρόσος Χρήστος).

Θέμα 10ο : Ενημέρωση για αντιπυρική προστασία και δασοπροστασία Δήμου Φαρσάλων (ερώτημα δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας Αναγνώστου Απόστολος).

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Μακρυγιάννης Παναγιώτης