Εκδήλωση Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 1ο Λύκειο Φαρσάλων

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιλογές τους κατά τη διάρκεια της φοίτησής  τους στο Λύκειο και μετά την αποφοίτησή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν  αποτελεσματικά στις τρέχουσες εξελίξεις στην αγορά εργασίας, είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α ´ και Β´ Τάξης του 1ου Λυκείου Φαρσάλων.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες ενημέρωσε η Υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Φωτεινή Κουτσοπούλου, η οποία ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα της Διευθύντριας, κας Ζησούλας Γκουτσιουκώστα, και του Συλλόγου Καθηγητών του σχολείου και βρέθηκε στο 1ο Λύκειο την Τετάρτη 10/4/24.

Η κ. Κουτσοπούλου αναφέρθηκε στα τελευταία δεδομένα που ισχύουν στην χώρα μας σε σχέση με την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, τις σχολές και τα τμήματα των πανεπιστημίων, παρουσιάζοντας διεξοδικά τις εκπαιδευτικές επιλογές των μαθητών στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), τη μεταξύ τους διασύνδεση, τα μαθήματα και τις κατευθύνσεις, το Απολυτήριο του Γενικού Λυκείου, τους τομείς και τις ειδικότητες του ΕΠΑΛ και τις δυνατότητες που παρέχουν τα ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας.

Στη γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε η κ. Κουτσοπούλου απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και των μαθητριών και τους παρότρυνε να εξετάζουν προσεκτικά τις επιλογές τους, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Καθηγητών ευχαριστούν θερμά την κ. Κουτσοπούλου για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση αλλά και για τη διαθεσιμότητά της να προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού σε όσους μαθητές και σε όσες μαθήτριες το επιθυμούν.