Χαρακόπουλος: Αναγκαία η ενίσχυση του ΟΠΕΚΑ Θεσσαλίας με προσωπικό

«Χρέος ενός συντεταγμένου κράτους δικαίου είναι η κοινωνική συνοχή, η αλληλεγγύη προς τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας. Κι αυτή υπηρετείται μέσα από το κοινωνικό κράτος που είναι κατάκτηση του δυτικού πολιτισμού. Καθρέπτης του κοινωνικού κράτους είναι ο ΟΠΕΚΑ, ο οποίος για να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αποστολή του θα πρέπει να του παρέχουμε όλα τα εφόδια. Όπως τόνισα στην αγαπητή υπουργό, αφουγκραζόμενος και τις παρατηρήσεις των εργαζόμενων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, η στελέχωση με επιπλέον προσωπικό θα διευκολύνει το έργο τους για την αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από την Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) Θεσσαλίας, όπου υποδέχθηκε την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Ενίσχυση ΟΠΕΚΑ Θεσσαλίας με προσωπικό

Ο Θεσσαλός πολιτικός, κατά τη διάρκεια της αναμονής της υπουργού, συνομίλησε με την Διευθύντρια κ. Διονυσία Κυριτσάκα, τις προϊστάμενες Χορήγησης Προνοιακών Επιδομάτων κ. Γεωργία Φυτιλή και Χορήγησης Οικογενειακών Επιδομάτων κ. Μαρία Γκέκα, καθώς και τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε αναλυτικά για την διοικητική δομή και τις ανάγκες της υπηρεσίας, ώστε να ανταποκριθεί αρτιότερα στην αποστολή της. Όπως υπογραμμίστηκε η στελέχωση της υπηρεσίας με επιπλέον υπαλλήλους θα επέτρεπε την γρηγορότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών. Το έργο του Οργανισμού για την ελληνική κοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού στηρίζει οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, συμπολίτες μας και παιδιά με ειδικές ανάγκες, υπερήλικες που δεν λαμβάνουν σύνταξη από ασφαλιστικά ταμεία και άπορους. Όπως ανέφερε και η υπουργός, κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2019-2023, ο ΟΠΕΚΑ έχει διαθέσει περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια ευρώ σε οικογένειες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της συνεισφοράς του Οργανισμού, αλλά και τη συμβολή των εργαζόμενων, τους συνεχάρη «για το γνήσιο ενδιαφέρον τους, που δείχνει πραγματική ενσυναίσθηση. Είμαι βέβαιος ότι η ουσιαστική συζήτηση που είχαμε με την φίλη υπουργό θα δρομολογήσει ενέργειες για να λυθούν τα ζητήματα που εύστοχα ετέθησαν, με κύριο την ενίσχυση με προσωπικό».