Παγκόσμια διάκριση για τον Φαρσαλινό Βασίλη Τσιάμπα

Μία ακόμα σημαντική διάκριση κατέγραψε στην αθλητική του καριέρα ο Βασίλης Τσιάμπας. Ο Φαρσαλινός αθλητής των πολεμικών τεχνών μετά την κατάκτηση του χάλκινου μετάλλιου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Παρίσι τον περασμένο Ιανουάριο, ανέβηκε εκ νέου στο βάθρο των νικητών, αυτήν τη φορά στο παγκόσμιο τουρνουά «Brazilian Jiu Jitsu» A.J.P. στη Ρώμη, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία του Άμπου Ντάμπι, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -85 κιλών.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία grand slam παγκοσμίως στο συγκεκριμένο άθλημα με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ονομάτων του χώρου.

Συγκεκριμένα, στη φετινή διοργάνωση στη Ρώμη αγωνίστηκαν περί τους 2.000 αθλητές, σ’ ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό τριήμερο όπου ο ανταγωνισμός χτύπησε «κόκκινο».

«Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για μένα. Είδα πολλούς γνωστούς αθλητές από τα κορυφαία ονόματα στο άθλημα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα» δήλωσε στην «Ε» ο Βασίλης Τσιάμπας και πρόσθεσε τα εξής: «Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, όλοι οι αντίπαλοι πολύ δύσκολοι, αλλά κατάφερα σε ένα τέτοιο απαιτητικό και επίπονο τουρνουά να πάρω μετάλλιο. Πέτυχα τον στόχο μου και συνεχίζω, κρατώντας χαμηλούς τους τόνους. Θέλω να ευχαριστήσω τον δάσκαλό μου, κ. Χρ. Αντωνίου, από τον σύλλογο της Λάρισας «Πολυμήχανος Οδυσσέας», τους κ. Κ. Βάβουρα και Μ. Βραχολιά από Victory Team στην Αθήνα και φυσικά την οικογένειά μου και τη γυναίκα μου Αντιγόνη για τη στήριξη που μου παρέχει» κατέληξε ο 43χρονος Φαρσαλινός αθλητής.

Ο Βασίλης Τσιάμπας ασχολείται 15 χρόνια με το τζούντο (μαύρη ζώνη, 1 dan) και έξι χρόνια με το Brazilian Jiu Jitsu (μπλε ζώνη).

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ