Νίκη ανάσα… παραμονής για τον Αχιλλέα Φαρσάλων

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων ήταν ο μεγάλος νικητής της 32ης αγωνιστικής καθώς κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη με σκορ 4-1 στην έδρα του κόντρα στον ΑΟ Μαυροβουνίου και παράλληλα με την ήττα του Ατρόμητου Αγίων Αναργύρων από τον Φαλανιακό έφτασε τους 35 βαθμούς, ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού με τον Ατρόμητο Αγίων Αναργύρων να μένει στους 33.

Πλέον οι κιτρινόμαυροι που έχουν εξασφαλισμένο ακόμη ένα τρίποντο την ερχόμενη αγωνιστική μιας και θα αγωνιζόταν κόντρα στον Παναγροτικό Νίκαιας ο οποίος έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην αναμέτρηση των Αγίων Αναργύρων με τον ΠΟ Ελασσόνας εκεί όπου σε περίπτωση μη επιτυχημένου αποτελέσματος για τους Αγίους Αναργύρους θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Αχιλλέα Φαρσάλων καθώς μόλις στο 5′ ο Παπακωνσταντίνου πάτησε περιοχή από τα δεξιά ανατράπηκε από τον Κακαζούκη και κέρδισε πέναλτι.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο αρχηγός του Αχιλλέα Φαρσάλων δεν λάθεψε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 17′ ο Καρβούνης με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 2-0.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Καρατζούκο ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Με το “καλημέρα” του δεύτερου ημιχρόνου ο Αχιλλέας Φαρσάλων έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία.
Ο Κουρτεσιώτης εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μαυροβουνίου.

Στο 53′ όμως ο Αχιλλέας κατάφερε να πάρει και πάλι “αέρα” δύο τερμάτων.

Ο Αποστολάκης έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Τσιάκος με όμορφη κεφαλιά στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο καλές στιγμές όταν αρχικά στο 60′ ο Εμμανουήλ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Γεωργαντζά να διώχνει με δυσκολία. Ενώ στο 65′ ο Μπέτσης πάτησε περιοχή μετά από λάθος γύρισμα πέρασε και τον Γεωργαντζά όμως ο Σώκος με σωτήριο τάκλιν κράτησε το 3-1.

Το τελικό 4-1 σημείωσε στο 81′ ο Φούσα ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από πάσα του Τσιάκου και με δυνατό σουτ κεραυνοβόλησε τον Ριζόπουλο και έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα” του αγώνα.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Χρήστος Καπελιάνης, Αποστόλης Παπαδόπουλος): Γεωργαντζάς, Ποτόσογλου, Κουρτεσιώτης, Σώκος, Αποστολάκης (72” Μπρόσκα), Σταμπουλής (30′ λ.τ. Φούσα), Κρικώνης (60′ Μαργαριτόπουλος), Τσιάκος, Κερμελίδης (72′ Κομισόπουλος), Παπακωνσταντίνου, Καρβούνης (72′ Μπασδάνης).

ΑΟ Μαυροβουνίου (Δημήτρης Κουκουλιάφκας): Ριζόπουλος, Μπάγκας Δ. (55′ Γκουζιώτης), Κακαζούκης, Σταυροθεόδωρος (70′ Μπάγκας Κ.), Σταμέλος, Μπατζέλας Β., Καρατζούκος (70′ Πράτσας), Μπέτσης, Κυριακίδης, Εμμανουήλ, Πιτσίλκας.

Διαιτησία: Μπουρουζίκας, Γκαρέλης, Νίκζας