Τρίποντο η Ανθούπολη, με “φωνές” Αχιλλέα για την διαιτησία

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Ανθούπολης κατάφερε σκοράροντας ένα τέρμα στο 65′ να πάρει την νίκη με σκορ 0-1 κόντρα στον Αχιλλέα Φαρσάλων σε μια αναμέτρηση με λίγες καλές στιγμές χαμένο πέναλτι για τον Αχιλλέα Φαρσάλων και μια μη υπόδειξη πέναλτι για τον Αχιλλέα στο 88′ που βρίσκει τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα στο τέλος του αγώνα.

Με αυτή την ήττα ο Αχιλλέας παρέμεινε στους 32 βαθμούς όμως η ήττα των Αγίων Αναργύρων από τον Όλυμπο Γόννων ήταν μια ευχάριστη είδηση καθώς η διαφορά παρέμεινε στον έναν βαθμό και ο Αχιλλέας Φαρσάλων δεν έχει πάρει ακόμη το άνευ αγώνα τρίποντο με τον Παναγροτικό Νίκαιας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή και την πρωτοβουλία και τον Αχιλλέα να αμύνεται πολύ οργανωμένα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Βλαχάκη στο 15′ που πέρασε άουτ.
Ο Αχιλλέας απάντησε με την κεφαλιά του Ποτόσογλου μετά από σέντρα του Παπακωνσταντίνου με τον Ντιντή να μπλοκάρει σταθερά.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 30′ όταν ο Μούτσα Μπλέντι έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από σουτ και επέμβαση του Γεωργαντζά όμως το εξ επαφής πλασέ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 55′ όταν ο Καρβούνης πάτησε περιοχή από τα αριστερά, ανετράπη και ο κ. Στάικος έδειξε την λευκή βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καρβούνης με τον Ντιντή να τον σταματά.
Δέκα λεπτά αργότερα η Ανθούπολη κατάφερε να σκοράρει όταν μετά από κάθετη πάσα από τα δεξιά ο Μούτσα Μπλέντι με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην συνέχεια ο Αχιλλέας ανέβασε τις γραμμές του με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρουν χώρους και να χάσουν κάποιες καλές στιγμές με κορυφαία το πλασέ του Μαριγκούδη μετά από πάσα του Μπλέντι με τον Γεωργαντζά να μπλοκάρει.

Ο Αχιλλέας είχε τις δικές του καλές στιγμές όταν το σουτ του Παπακωνσταντίνου πέρασε λίγο άουτ.
Ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κερμελίδη.

Στο 88′ όμως είχαμε την φάση που θα σηκώσει και την περισσότερη συζήτηση.
Ο Κερμελίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ανετράπη με μαρκάρισμα από πίσω με τον κ. Στάικο να δείχνει παίζεται και τους ανθρώπους του Αχιλλέα Φαρσάλων να διαμαρτύρονται έντονα σε μια φάση στην οποία ο επιθετικός του Αχιλλέα δεν είχε κανέναν λόγο να εκμαιεύσει την παράβαση καθώς ήταν σε θέση βολής.
Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του αγώνα που βρήκε την Ανθούπολη νικήτρια και τον Αχιλλέα να… φωνάζει για την φάση του 88′.

Τίμησε την πρωταθλήτρια Ανθούπολη ο Αχιλλέας

*Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι άνθρωποι του Αχιλλέα Φαρσάλων προσέφεραν μια ανθοδέσμη στην ομάδα της Ανθούπολης σε μια συμβολική κίνηση προς την πρωταθλήτρια της Α’ ΕΠΣΝΛ κατηγορίας με τον αρχηγό του Αχιλλέα Σωτήρη Παπακωνσταντίνου να την παραδίδει στον αρχηγό της Ανθούπολης Μούτσα Μπλέντι.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Χρήστος Καπελιάνης, Αποστόλης Παπαδόπουλος): Γεωργαντζάς, Ποτόσογλου, Κουρτεσιώτης, Σώκος, Αποστολάκης (86’ Μπρόσκα), Σταμπουλής, Κρικώνης (71’
Κομισόπουλος), Καρβούνης, Παπακωνσταντίνου, Φούσα (80’Μαργαριτόπουλος), Κερμελίδης.

Ανθούπολη (Μιχάλης Ζιώγας): Ντιντής, Πανταζής, Γιαννακόπουλος, Λάιος, Τσάτσος, Σκούπρα, Μούτσα, Βλαχάκης (77’ Καραλούλης), Καραμπούζης, Αναγνώστης, Κατσαμπέλας (70’ Μαριγκούδας).

Τριπλέτα: Στάικος, Δεδικούσης, Μίχος