Οδική σύνδεση Βερδικούσιας – Αγρελιάς: Την ένταξή της στο Ταμείο Ανάκαμψης ζητά η περιοχή

Η οδική σύνδεση Λάρισας – Τρικάλων μέσω των τοπικών κοινοτήτων Βερδικούσιας – Αγρελιάς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και εκπροσώπους των δήμων της περιοχής.

Ο δρόμος, συνολικού μήκους 7,6 χλμ, έχει ολοκληρωμένες μελέτες και προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει προταθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναμένοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την ένταξη του. Στη χθεσινή σύσκεψη, εκτός από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Λάρισας Μ. Γαλλιού και Τρικάλων Χρ. Ντιντή, καθώς και τον θεματικό αγροτικής οικονομίας Δ. Τσέτσιλα, συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπ. Αγνάντης και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Βερδικούσας Κ. Τσέτσιλας, Βλαχογιαννίου Αν. Παπακυπριανός, Διάσελου Ευαγ. Παπάς και Αγρελιάς Λ. Μπέτσας.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή, ουσιαστικές λύσεις στη διαδημοτική διασύνδεση, αλλά και μεγάλη διευκόλυνση στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων. Μετά την εξέταση όλων των πιθανών σεναρίων για την ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή επίσης των βουλευτών των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ώστε να διατυπωθεί συνολικά το αίτημα για την ένταξη της χρηματοδότησης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.