Πώς να καθαρίσετε και να αφαλατώσετε το φούρνο με τη μέθοδο της κατσαρόλας

Στο πλαίσιο του καθαρισμού του σπιτιού, αν υπάρχει μια οικιακή δουλειά που είναι πραγματικά βαρετή και κουραστική να την πραγματοποιήσετε, είναι σίγουρα ο καθαρισμός του φούρνου.

Στο εσωτερικό του φούρνου μας συσσωρεύονται επικαλυμμένα λίπη και άλλα υπολείμματα τροφών, τα οποία, με την πάροδο του χρόνου, σκληραίνουν σε τέτοιο βαθμό που καθίσταται πρακτικά αδύνατο να εξαλειφθούν χωρίς τη χρήση ειδικού προϊόντος.

Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα είναι φορτωμένα με χημικά και είναι πραγματικά σκληρά. Αν και είναι αποτελεσματικά κατά της βρωμιάς, είναι κακά για την υγεία μας και υπάρχει κίνδυνος να καταλήξουν στο φαγητό μας. Θα σας δείξω πως να καθαρίσετε και να αφαλατώσετε το φούρνο με τη μέθοδο της κατσαρόλας!

Για να κάνουμε πράξη τη μέθοδο χρειαζόμαστε μία κατσαρόλα κατάλληλη για το φούρνο. Πρόκειται για κατσαρόλες που αντέχουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σχεδόν πάντα κεραμικές, από χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και μετά ρίχνουμε μισό ποτήρι ξύδι και το χυμό ενός λεμονιού. Ο ατμός από αυτό το διάλυμα θα βοηθήσει στην αφαλάτωση του φούρνου και στην εξουδετέρωση των άσχημων μυρωδιών.

Ρυθμίστε το φούρνο στους 250 βαθμούς, στη συνέχεια βάλτε την κατσαρόλα και αφήστε την να καθίσει για 30 λεπτά.

Αμέσως μετά σβήνουμε τον φούρνο και τον αφήνουμε να κρυώσει. Πριν κρυώσει εντελώς, προσέχοντας να μην καείτε, χρησιμοποιήστε ένα πανί ή σφουγγάρι για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα, τα οποία θα ξεκολλήσουν πολύ εύκολα.