Συμμετοχή Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας στη Διεθνή Έκθεση FoodExpo 2024

Το τριήμερο 9-11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας η Δ.Ε FOODEXPO 2024, μία από τις σημαντικότερες του είδους της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και διεθνώς, αποτελώντας πόλο έλξης για χιλιάδες επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης.

Η ανεπανάληπτη επιτυχία που σημειώνει κάθε χρόνο η FOOD EXPO επιβεβαιώνει τη φήμη της ως μία πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση.

Η διοργάνωση του 2024 αποτέλεσε  ένα πλούσιο τριήμερο με πολλές εμπορικές συμφωνίες.

Οι συμμετέχοντες εκθέτες παρουσίασαν ό,τι καλύτερο, premium, νεότερο έχει να δείξει το F&B industry τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι επισκέπτες μπόρεσαν να ανακαλύψουν και μία μεγάλη ποικιλία ethnic προϊόντων στα περίπτερα των 280 ξένων συμμετοχών. Παράλληλα, οι 1.000 hosted buyers από περίπου 80 χώρες που τίμησαν την έκθεση, είδαν από κοντά ένα πανόραμα από ποιοτικά και υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα και έκαναν επαφές με νέους προμηθευτές.

Νέοι εξαγωγικοί δρόμοι άνοιξαν για τις ελληνικές παραγωγικές εταιρίες ενώ τα στελέχη του κλάδου που συναντήθηκαν είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το μέλλον του industry, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και φυσικά να διαμορφώσουν όλοι μαζί ένα δυναμικό community στο οποίο κυριαρχεί η έμπνευση, η επιχειρηματικότητα και δημιουργία επικερδών εμπορικών σχέσεων.

Παράλληλα, στο Hall 1, οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι παραγωγοί που συμμετείχαν στα pavilions των Περιφερειών, Επιμελητηρίων και Δήμων κέρδισαν τις εντυπώσεις για τα φημισμένα και σε πολλές περιπτώσεις βραβευμένα τοπικά τρόφιμα παρασκευασμένα από παραδοσιακά προϊόντα με πρώτες ύλες της ελληνικής γης ενώ στην OENOTELIA, πλήθος επιχειρηματιών δοκίμασαν τα ελληνικά κρασιά και αποστάγματα.

Το Επιμελητήριο Λάρισας  συνεχίζοντας την προσπάθεια παροχής βοήθειας  στις τοπικές επιχειρήσεις μέλη του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστήριξε  τη συμμετοχή των κάτωθι τοπικών επιχειρήσεων.

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΓΚΑΝΑΣ
ΘΕΣΑΡΩΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
ΚΑΡΔΑΣΗ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ “Ο ΕΝΙΠΕΑΣ”
EMPHASIS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. (ANDROMACHE CHOCOLATES)
ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΟΣ ΙΚΕ
ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΙΚΕ
ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ
ΜΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΗ
FoodOxys ΙΚΕ ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΣ
ΚΤΗΜΑ ΟΛΟΙΝΟΣ
MEDIFOODS IKE
JOHN TOP – ΤΟΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΥΙΟΙ
Σ.Σ. ΡΑΨΑΝΗΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
FARMHOUSE AEBE
STAVRAKIS WINERY
EUROSAL ΑΕ
PRIMA A.E
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ

Εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Λάρισας επισκέφθηκαν την έκθεση ο Πρόεδρος του φορέα Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Δημήτριος Αδάμ και ο οικονομικός επόπτης Δημήτριος Οικονόμου.