Νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τις οφειλές στην εφορία

Με το mobile app της ΑΑΔΕ πολίτες και επιχειρήσεις θα έχουν ανά πάσα στιγμή ενημέρωση στην οθόνη του κινητού τους για το φορολογικό προφίλ τους.
Μια νέα πρωτοποριακή εφαρμογή (mobile app) που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες προσωποποιημένης ενημέρωσης των φορολογουμένων σχεδιάζει αυτή την περίοδο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πέραν από τις ενημερώσεις για τις οφειλές τους προς την εφορία, θα μπορούν να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους, να αποθηκεύουν βασικά φορολογικά τους έγγραφα και να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους τους φόρους τους.

Παράλληλα, η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί ως tax calendar. Οι φορολογούμενοι θα έχουν πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για τις υποχρεώσεις τους και το σύστημα θα τους πληροφορεί έγκαιρα για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, πληρωμής φόρων και δόσεων ρυθμίσεων.

Μια ακόμη δυνατότητα της εφαρμογής είναι πως θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εκδίδουν από το κινητό τους τιμολόγια ή δελτία αποστολής. Σχηματικά, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκονται, να συνδέονται με τα MyData και να εκδίδουν τιμολόγια.