Πώς να προστατευτείτε από τις απάτες στο online στοίχημα

Το στοίχημα είναι μια δημοφιλής μορφή ψυχαγωγίας, αλλά όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα, μπορεί να αποτελέσει αφορμή και αντικείμενο εξαπάτησης. Η ομάδα του stiqima.gr με αυτό το άρθρο μας δίνει μία σύντομη και περιεκτική προσέγγιση σχετικά με το τι θα πρέπει να προσέχουμε όταν παίζουμε στοίχημα online

Υπάρχουν διάφοροι τύποι απάτης στο διαδικτυακό στοίχημα, όπως για παράδειγμα το phishing και τα παραπλανητικά μπόνους:

  • Phishing: Το phishing είναι μια μορφή ηλεκτρονικής απάτης που περιλαμβάνει την αποστολή ψεύτικων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων κειμένου που υποτίθεται ότι προέρχονται από νόμιμη στοιχηματική εταιρεία. Αυτά τα μηνύματα μπορεί να ζητούν προσωπικά στοιχεία ή οικονομικά δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν χρήματα ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς στοιχηματισμού.
  • Μπόνους και προσφορές: Οι απατεώνες μπορεί να προσφέρουν ελκυστικές προσφορές και μπόνους που είναι στην πραγματικότητα πολύ καλά για να είναι αληθινά. Αυτές οι προσφορές μπορεί να είναι σχεδιασμένες για να προσελκύσουν παίκτες να καταθέσουν χρήματα σε μια στοιχηματική εταιρεία που στην πραγματικότητα δεν είναι αξιόπιστη. 

Διαβάστε στο Stiqima τι πραγματικά ισχύει για τις προσφορές* στα αθλητικά στοιχήματα και πώς να τις εκμεταλλευτείτε στο έπακρο.

Αποφύγετε διάφορες απάτες στο στοίχημα

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε από τις απάτες στο στοίχημα:

  • Προσπαθήστε να είστε ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις απάτης. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες σχετικά με τις διάφορες μορφές απάτης στο στοίχημα. Διαβάστε άρθρα, παρακολουθήστε βίντεο και μάθετε για τις πιο πρόσφατες απάτες.
  • Μην εμπιστεύεστε όλα όσα ακούτε ή διαβάζετε στο διαδίκτυο. Οι απατεώνες συχνά χρησιμοποιούν ψευδείς ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους. Εάν δεν είστε σίγουροι για την εγκυρότητα μιας πηγής, είναι καλύτερο να αποφύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή να δώσετε οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία. Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένα έγκυρα site που εμπιστεύεστε, όπως το stiqima.gr, ώστε να είστε σωστά κι έγκυρα ενημερωμένοι.
  • Παίξτε μόνο σε νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες. Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες υπόκεινται σε αυστηρούς κανονισμούς που προστατεύουν τους παίκτες από την απάτη. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στον ιστότοπο της Εθνικής Επιτροπής Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης στο στοίχημα, επικοινωνήστε αμέσως με την ΕΕΕΠ. Η ΕΕΕΠ μπορεί να σας βοηθήσει να υποβάλετε καταγγελία και να λάβετε αποζημίωση.

Επιπλέον συμβουλές

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και ορισμένες επιπλέον συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατευτείτε από τις απάτες στο στοίχημα:

  • Μη στοιχηματίζετε ποτέ χρήματα που δε μπορείτε να αντέξετε να χάσετε.
  • Μη στοιχηματίζετε με βάση το συναίσθημα.
  • Μη στοιχηματίζετε σε αγώνες αν γνωρίζετε ελάχιστες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες (ομάδες, παίκτες κλπ).

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο να πέσετε θύμα απάτης στο στοίχημα.

*ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ