Στο 41ο Πανελλήνιο Αντάμωμα στα Περτουλιώτικα λιβάδια οι Σαρακατσαναίοι – (εικόνες)

Παρουσία Σαρακατσαναίων από όλη την Ελλάδα, και χορεύοντας τον «τρανό χορό» ολοκληρώθηκε σήμερα στα καταπράσινα Περτουλιώτικα λιβάδια, το 41ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.

Για ακόμη μια χρονιά στο αντάμωμα συμμετείχε, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων επαρχίας Φαρσάλων με χορευτικό, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι βραβεύτηκε η Φαρσαλινή που αρίστευσε πέρυσι (Σχολ. έτος 2022) Πάνου Αλεξάνδρα του Αριστείδη, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία. Την παρουσίαση του Ανταμώματος έκανε ο επίσης Φαρσαλινός Αλέξανδρος Χατζηπλής, ενώ ο πατέρας του Δημήτρης ήταν εκ των τραγουδιστών του Ανταμώματος.

Δείτε το βίντεο

Το φετινό Αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στους Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας που αποκόπηκαν από τον Εθνικό Ιστό μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το κλείσιμο των συνόρων και παρόλα αυτά κρατούν άρρηκτους τους δεσμούς με την Πατρίδα, την Ιστορία και την Παράδοση. Έναυσμα αυτού του αφιερώματος στάθηκε η θετική έκβαση της συλλογικής προσπάθειας των δύο Ομοσπονδιών για την οφειλόμενη απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας στους 25.000 Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας.

Δείτε φωτογραφίες