Συνταγή για μαρινάδα χοιρινού κρέατος για τα Χριστούγεννα

Συστατικά:

  • 2 κιλά χοιρινό  (χοιρινές μπριζόλες ή χοιρινό φιλέτο)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Οδηγίες:

  • Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μηλόξυδο, το τζίντζερ, το κρεμμύδι σε σκόνη και την πάπρικα.
  • Τοποθετήστε το χοιρινό σε μια μεγάλη σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το χοιρινό, φροντίζοντας να το στρώσει ομοιόμορφα.
  • Καλύψτε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη.
  • Τοποθετούμε το χοιρινό στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 24 ώρες. Όσο περισσότερο αφήσετε το χοιρινό να μαριναριστεί, τόσο πιο γευστικό θα είναι.
  • Προθερμάνετε το γκριλ ή το φούρνο σας στους 200°C.
  • Αφαιρέστε το χοιρινό από τη μαρινάδα και πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.
  • Ψήστε το χοιρινό στη σχάρα για 6-8 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία (63°C). Εάν χρησιμοποιείτε φούρνο, ψήστε το χοιρινό για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία (63°C).

Αφήστε το χοιρινό να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!