Συστατικά:
- 2 κιλά χοιρινό (χοιρινές μπριζόλες ή χοιρινό φιλέτο)
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Οδηγίες:
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μηλόξυδο, το τζίντζερ, το κρεμμύδι σε σκόνη και την πάπρικα.
- Τοποθετήστε το χοιρινό σε μια μεγάλη σε ένα ρηχό πιάτο.
- Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το χοιρινό, φροντίζοντας να το στρώσει ομοιόμορφα.
- Καλύψτε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη.
- Τοποθετούμε το χοιρινό στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 24 ώρες. Όσο περισσότερο αφήσετε το χοιρινό να μαριναριστεί, τόσο πιο γευστικό θα είναι.
- Προθερμάνετε το γκριλ ή το φούρνο σας στους 200°C.
- Αφαιρέστε το χοιρινό από τη μαρινάδα και πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.
- Ψήστε το χοιρινό στη σχάρα για 6-8 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία (63°C). Εάν χρησιμοποιείτε φούρνο, ψήστε το χοιρινό για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία (63°C).
Αφήστε το χοιρινό να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!