Αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το δίκτυο ομβρίων των Φαρσάλων με έργο 1,9 εκ. ευρώ

Την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ομβρίων της πόλης των Φαρσάλων δρομολόγησε ο Δήμος Φαρσάλων, μετά από την υπογραφή από τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και την ανάδοχο εταιρεία, της σύμβασης του έργου «Έργα αναβάθμισης δικτύων αποχέτευσης ομβρίων Δήμου Φαρσάλων».

Το συνολικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 1.905.053,912 ευρώ με ανάδοχο την εταιρεία «ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΑΤΕ» και αφορά τόσο στην κατασκευή νέου δικτύου, αλλά και σε εργασίες στο υφιστάμενο.

Ειδικότερα, η εργολαβία περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

α) Έργα αναβάθμισης του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό ή και την αντικατάσταση τμημάτων δικτύων στους κεντρικούς συλλεκτήρες, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, καθώς και έργα εισόδου στη συμβολή της κεντρικής αποχετευτικής τάφρου και της οδού Απιδανού, συνολικού μήκους 300 μέτρων με την κατασκευή τσιμεντοειδούς τάφρου.

β) Έργα κατασκευής των υπολειπόμενων τμημάτων του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων (νέοι αγωγοί).

Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο των ομβρίων, ερχόμαστε να δώσουμε σε μεγάλο βαθμό λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η πόλη και κυρίως το βόρειο τμήμα της λόγω της εδαφικής διαμόρφωσης. Συνυπολογίζοντας και τα εντεινόμενα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε ως περιοχή τα τελευταία χρόνια, κατανοεί κανείς τη σπουδαιότητα αυτού του έργου, σε ότι αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση, δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και των περιουσιών. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τους συνεργάτες μου για τις προσπάθειες που οδήγησαν σήμερα σ’ αυτό το ευχάριστο αποτέλεσμα».