Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Πετρωτό Δομοκού

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Πετρωτό Δομοκού από πυρκαγιά που ξέσπασε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σε ένα σημείο το οποίο έχει ξανακαεί στο παρελθόν και είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και πριν από λίγες ημέρες.

Τότε την είχαν προλάβει στο ξεκίνημα οι πυροσβέστες από Δομοκό και Φάρσαλα. Αυτή τη φορά οι φλόγες ξεκίνησαν από δύσβατο σημείο με πολλά πουρνάρια που έδωσαν δύναμη στην πυρκαγιά.

Συγκεντρώθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 38 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, με το ένα να κινείται από τη Θεσσαλία με εντολή του Συντονιστή Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας Υποστράτηγου ΠΣ Δημήτρη Καρασαββίδη.

Στη μάχη ρίχτηκαν με το πρώτο φως της ημέρας και τα τρία (3) air tractor από τη Νέα Αγχίαλο, ενώ στη μάχη μπαίνουν και δύο (2) cl-canadair.

Σύμφωνα με τον κ. Καρασαββίδη που μίλησε στο LamiaReport, ήδη οι πυροσβέστες έχουν ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις στο βουνό και με τη βοήθεια των αεροπλάνων η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ο Συντονιστής Π.Υ. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες, να αποφύγουν σήμερα παντελώς δραστηριότητες στη φύση που είναι επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιάς και ειδικά στη Στερεά Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε «πορτοκαλί συναγερμό» λόγω του αυξημένου αέρα και φυσικά της παρατεταμένης ξηρασίας.