Υποβολή αιτήσεων οικονομικής ενίσχυσης για κατοικίες που επλήγησαν από τη θεομηνία “Διομήδης”

Ο Δήμος Φαρσάλων ενημερώνει τους κατοίκους της περιφέρειάς του, που επλήγησαν από τη θεομηνία «Διομήδης» της 10ης και 11ης Ιανουαρίου 2022, ότι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για τις κατοικίες τους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 33862 (ΦΕΚ.τ.Β΄/1699/16-5-2019)«Διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές» συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημάρχου Τριμελής Επιτροπή, η οποία θα έχει ως αρμοδιότητα την εξέταση των αιτημάτων για την ένταξη ή μη των οικογενειών ή των μεμονωμένων ατόμων στο πρόγραμμα ενίσχυσης τόσο όσον αφορά στην χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών, όσο και στην χορήγηση του επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή /και την αντικατάσταση οικοσκευής.

Η Επιτροπή θα διενεργήσει αυτοψία στις δηλωμένες στην αίτηση δικαιούχων ως πληγείσες κύριες κατοικίες προκειμένου: α) Να ελέγξει ότι η κύρια κατοικία που έχει δηλωθεί είναι πληγείσα, στην περίπτωση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών. β) Να ορίσει το βαθμό ζημίας της κύριας κατοικίας, στην περίπτωση του επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και οικοσκευής. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κ.λπ., η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών, μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

Οι αιτήσεις θα συνοδεύονται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ από τα αναγραφόμενα δικαιολογητικά της αίτησης επιδομάτων κατοικίας κατά περίπτωση και τις υπεύθυνες δηλώσεις (με γνήσιο υπογραφής), ενώ θα κατατίθενται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με έναν από τους παρακάτω δύο τρόπους:

1. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση protokolo@dimosfarsalon.gr (σε αρχείο pdf)
2. Στο πρωτόκολλο (ισόγειο Δημαρχείου) μέχρι και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022.

Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται σε ηλεκτρονική μορφή από την ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Φαρσάλων στο www.farsala.gr ή από την είσοδο του Δημαρχείου Φαρσάλων.

Για πληροφορίες τηλ.: 24913 50129, 132,133,138

O Δήμαρχος Φαρσάλων

Ιορδάνης Εσκίογλου

ΛΙΣΤΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΙΑ_ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
1. ΑΙΤΗΣΗ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
2.-ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-Ε9
3.-ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ_ΚΑΤΟΙΚΙΑ
4.-ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ_ΚΑΤΟΙΚΙΑ