Φάρσαλα: Σημάδια εκτόνωσης μετά από το πέρασμα του “Διομήδη”

Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες

Σημάδια εκτόνωσης χθες στην επαρχία Φαρσάλων, μετά το πέρασμα της κακοκαιρία “Διομήδης” και τις ζημιές που άφησε πίσω του, από την σφοδρή βροχόπτωση που έπεσε μέσα σε λίγες ώρες.

Τα σημεία που δέχτηκαν το μεγαλύτερο “πλήγμα” στην επαρχία ήταν στη Βαμβακού από το νερό που κατέβηκε από τις ράχες των Χαλκιάδων, τα πολλά στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων που σκεπάστηκαν από νερό στην επαρχία, στην Υπέρεια από το βόρειο τμήματα του χωριού που πλημμύρισε ο παραπόταμος του Ενιπέα “Δρισκολιώτης”, στο Ανωχώρι σε ένα τμήμα του χωριού, καθώς και σε χωράφια στον Σταυρό Φαρσάλων από τον “Ταμπάκο” ποταμό. 

Ο Ενιπέας ποταμός έδειξε χθες από νωρίς το πρωί σημάδια εκτόνωσης – αφού σταμάτησε από προχθές το απόγευμα η βροχή στην περιοχή – σε συνδυασμό με την λιγότερη βροχόπτωση που έπεσε στα ημιορεινά του Δήμου (Σκοπιά Φαρσάλων) και δεν δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα κατεβάζοντας περισσότερο νερό στα πεδινά τμήματα της επαρχίας.

Πολλοί κάτοικοι βλέποντας αυτά τα σημάδια στην Υπέρεια, επέστρεψαν στα σπίτια τους αργά το βράδυ, παρά την εντολή εκκένωσης που είχε δοθεί νωρίς το μεσημέρι από την Πυροσβεστική. Από νωρίς το πρωί μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά και μισθωμένα, βρέθηκαν στα επίμαχα σημεία που είχαν εντοπιστεί προβλήματα και επιχειρούσαν συνδράμοντας για την αποκατάσταση τους.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία - Γ.Γ.