Λιακούλη στο «Καλημέρα Ελλάδα»: «Η Κυβέρνηση οφείλει πολλές εξηγήσεις για την πανδημία»

Για τη μάχη που δίνει η χώρα μας με την μετάλλαξη Όμικρον και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το άνοιγμα των σχολείων, συζήτησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Αnt1 «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ –ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας καταρχήν πως «κυριάρχησε η άποψη του 50+1, αυτά τα μέτρα και σταθμά έβαλε η Κυβέρνηση. Εμείς, από την αρχή, είπαμε ότι τα μέτρα θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα του μεγάλου κύματος της Όμικρον, με πρωτόκολλο πιο αυστηρό, όπως συνέστησαν και οι ειδικοί. Ωστόσο, παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει πολλές εξηγήσεις», ενώ, συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι «τα σχολεία έπρεπε, όντως, να ανοίξουν, ως φυσικός χώρος της εκπαίδευσης, όμως, η αυστηρότητα των μέτρων και η προετοιμασία για την τηλεκπαίδευση, φανερά απουσιάζουν. Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση πάει ’day by day’, χωρίς καμία  πρόνοια για τις επόμενες ημέρες. Βλέποντας και κάνοντας…».

Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της λήψης αποφάσεων από την Κυβέρνηση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τη γνώμη της Επιτροπής των ειδικών επιστημόνων, η Λαρισαία βουλευτής υποστήριξε ότι «από αυτά που ακούμε καθημερινά από τους επιστήμονες, δημιουργούνται πολλές αμφιβολίες για το ποιος, τελικά, αποφασίζει, ποια άποψη κατισχύει, της Κυβέρνησης ή των ειδικών»

Σχολιάζοντας την άποψη της Κυβέρνησης ότι όλα τα στοιχεία που αφορούν την πανδημία, είναι δημόσια , η κ. Λιακούλη υπογράμμισε ότι «ζητάμε, εδώ και 6 μήνες, στη Βουλή, από την Κυβέρνηση, να μας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα, για το ποιες είναι οι ευάλωτες ομάδες, ποιες ηλικιακές ομάδες καθυστερούν στον εμβολιασμό  κ.ο.κ. Δεν έχουμε τα στοιχεία αυτά,  παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις για πλήρη δημοσιότητα, όπως δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πώς διαχειρίστηκε τις μεγάλες δωρεές για τη δημιουργία κλινών ΜΕΘ και πού κατευθύνθηκαν όλα αυτά τα χρήματα».

Καταλήγοντας, η Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής,  δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει ότι ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση. Πρόσφατα δείγματα: Μετά από δική μας κατάθεση των σχετικών μέσων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η Κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει τις άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς των παιδιών που νοσούν από κορωνοϊό. Εμείς  δημιουργήσαμε σποτάκια για την πανδημία, προωθώντας καμπάνια ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, παρακινώντας έτσι  και την Κυβέρνηση να κάνει το ίδιο, συστηματικά. Κάνουμε το χρέος μας, απέναντι στην πατρίδα και το λαό μας, αυτή είναι η δική μας ευθύνη», κατέληξε.