Η στιγμή του σεισμού στην Φλώρινα: Τρομαγμένος σκύλος έβλεπε τα πράγματα να πέφτουν

Βίντεο από τον σεισμό στην Φλώρινα, δείχνει ένα τρομαγμένο σκύλο να βλέπει τα πράγματα γύρω του να πέφτουν.

Στους δρόμους πέρασαν το βράδυ οι κάτοικοι της Φλώρινας, μετά τον ισχυρισμό σεισμό που αναστάτωσε την πόλη τα μεσάνυχτα, καθώς από τις δονήσεις έπεσαν αντικείμενα εντός σπιτιών ενώ υπήρξαν αρκετές ζημιές και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Μάλιστα σε ένα από τα video που κυκλοφορούν από κάμερα ασφαλείας μέσα σε ένα σπίτι, φαίνεται ένας σκύλος τρομαγμένος να βλέπει τα αντικείμενα γύρω του να πέφτουν από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Λέκκας: Πρόκειται για τον κύριο σεισμό

«Είχε τουλάχιστον 100 χρόνια να ενεργοποιηθεί» το ρήγμα, είπε ο Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Έκανε λόγο για 14 δονήσεις που ακολούθησαν στην πρώτη των 5,3 Ρίχτερ, εκτιμώντας εμπειρικά ότι μάλλον είναι ο κύριος σεισμός. «Αλλά αν δε δούμε εξονυχιστικά την ακολουθία, δεν θα ξέρουμε», σημείωσε και εξήγησε πως «είναι σε χαρτογραφημένο ρήγμα της περιοχής, που δεν ξέραμε πότε θα δράσει».

«Έχουν γίνει ζημιές σε παλιά κτίρια κι όχι καινούρια και φυσικά δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, για ψυχολογικούς λόγους», είπε.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα (Δευτέρα) οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας εξαιτίας της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία από τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 23:43 χθες, Κυριακή, κι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή.

Τη σχετική απόφαση πήραν, για προληπτικούς λόγους, οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Αισθητός και στη Βόρεια Μακεδονία

Αισθητός στη Βόρεια Μακεδονία έγινε ο σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23:43 χθες Κυριακή κοντά στη Φλώρινα.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Μοναστηρίου (Μπίτολα).

Αρκετοί κάτοικοι του Μοναστηρίου, πόλης 75.000 κατοίκων που βρίσκεται 33 χιλιόμετρα βόρεια της Φλώρινας, βγήκαν αναστατωμένοι στους δρόμους, σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Δεν έχουν αναφερθεί πάντως σοβαρές υλικές ζημιές ή τραυματισμοί στη Βόρεια Μακεδονία από τον σεισμό.

πηγή: gazzetta.gr