Βαγενά: «Τσεκούρι στις συντάξεις χηρείας»

Σαν τον κλέφτη παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 30 Δεκεμβρίου του 2021, η κυβέρνηση, μέσω εγκυκλίου που υπέγραψε ο υφυπουργός εργασίας κ. Τσακλογλου, κόβει τις συντάξεις έως 268 ευρώ το μήνα για τους πλέον κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας, όσους λαμβάνουν συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Αυτό δε, γίνεται σε μία στιγμή εφιαλτικών αυξήσεων στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά.

Εκτιμάται ότι θα αφορά 150.000 έως 200.000 συνταξιούχους σε βάθος δύο ή τριών ετών. Με αυτή την εγκύκλιο το Υπουργείο Εργασίας αλλάζει τον τρόπο υπολογισμό των ποσοστών που θα λαμβάνουν όσοι δικαιούνται δύο και πλέονσυντάξεις ψαλιδίζοντας σημαντικά τις συντάξεις χηρείας.

Η μείωση κατά περίπτωση στις συντάξεις χηρείας των δικαιούχων δύναται να φτάσει έως και τα 268 ευρώ τον μήνα.

Γιατί η κυβέρνηση έρχεται να επιβάλει τσεκούρι στις συντάξεις σε μία περίοδο που δεν υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη των μνημονίων και των δανειστών;

Η ΝΔ προεκλογικά έταζε «λαγούς με πετραχήλια»,σχολιάζοντας τις παροχές του ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους ως ψίχουλα. Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται από την έξαρση της πανδημίας και της ακρίβειας, η κυβέρνηση πλήττει συστηματικά τους πιο αδύναμους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις χήρες και τους ανάπηρους.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη εγκύκλιος.