Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη προβλέπεται ο καιρός να διατηρηθεί ήπιος και ζεστός, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και τα νότια τους 17 με 19 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται , παροδικά πιο πυκνές στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ, τοπικά το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο δυτικοί 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη
Για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις στην δυτική χώρα, στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο καθώς και στη Θράκη, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην Κρήτη. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στα νησιά του βόρειου Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και το βράδυ στα βορειοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.