Γ. Λαμπρούλης: Υποδοχόμαστε με αγωνιστική αισιοδοξία τη νέα χρονιά

Καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τους μετανάστες και πρόσφυγες. Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ψηλά το κεφάλι, με πίστη ότι σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες ο λαός μπορεί να σταθεί όρθιος και δυνατός. Η δική μας αισιοδοξία πηγάζει από την ακλόνητη πεποίθηση ότι μέσα στο «σκοτάδι» των σημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας ο λαός μπορεί να βρει εκείνες τις αποδείξεις που ρίχνουν φως όχι μόνο στις αιτίες των προβλημάτων, τη σήψη και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικό συστήματος, αλλά πάνω από όλα και την ανάγκη μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.  Πηγάζει από τη βαθιά πεποίθηση ότι αν οι λαοί πιστέψουν στο δίκιο και τα δύναμή τους μπορούν όχι μόνο να επιδράσουν αλλά και να καθορίσουν τις εξελίξεις προς όφελός τους.

 Ο λαός μας τη χρονιά που φεύγει γνώρισε και βίωσε με τον πιο οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της πανδημίας, τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας, την ίδια στιγμή που ο παρασιτικός ιδιωτικός τομέας εξακολουθεί να θησαυρίζει σε βάρος του, αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που δεν έχουν ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, αλλά κυρίως τη διασφάλιση του καπιταλιστικού κέρδους. Γιατί ο εμβολιασμός, όσο απαραίτητος και αναγκαίος και αν είναι, άλλο τόσο δεν αρκεί από μόνος του για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τώρα η κυβέρνηση επιβάλλεται να προχωρήσει στη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα ώστε να προστεθεί προσωπικό και υποδομές στη μάχη, να σωθούν ανθρώπινες ζωές. 

Μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτση και άλλα. Μέτρα που παρόλη την πείρα των δύο χρόνων η κυβέρνηση τα απορρίπτει ως περιττό κόστος. Η προσδοκία ότι η περιπέτεια αυτή κάποια στιγμή θα τελειώσει δε σημαίνει ότι θα τελειώσουν οι δυσκολίες για τα λαό ότι θα αναπληρωθούν οι νέες απώλειες που προστέθηκαν στις προηγούμενες. Η λεγόμενη επιστροφή στην κανονικότητα φανερώνει το ‘’τοπίο’’ που ήδη διαμορφώνει η κυβέρνηση της Ν.Δ σε συνέχεια των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, για πιο σύγχρονες και εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, ακόμα πιο ευέλικτη και φθηνή εργασία, απλήρωτη δουλειά, επιδείνωση των όρων ζωής αλλά και την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, τον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών. Την ίδια ώρα μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής με τη συνέχιση  όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, επιβεβαιώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν εγγυητές της ειρήνης και ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. 

Μέσα σ’αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ καλεί σε συμπόρευση , δίνοντας  όλες του τις δυνάμεις για να μείνει ο λαός όρθιος, να οργανώσει την εργατική-λαϊκή αντεπίθεση για θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη δημόσια και δωρεάν, μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού. Για κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Για να έχουν όλοι αξιοπρεπές εισόδημα, για προστασία της λαϊκής κατοικίας, υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών. Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτά. Απλώνουμε το χέρι στους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, στις γυναίκες και τους νέους, σε όσους βλέπουν στο Κόμμα μας τη σταθερή, μαχητική, αξιόπιστη δύναμη που, παντού και πάντα, βγαίνει μπροστά με τόλμη. Μπορούμε να συναντηθούμε στους καθημερινούς αγώνες για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι μόνο με ψηλά το κεφάλι μπορούμε να ‘’ανασάνουμε’’ πραγματικά. Αυτός ο δρόμος μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και όχι η εμπιστοσύνη στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης ή η σπατάλη της ελπίδας σε νέες αυταπάτες κυβερνητικών εναλλαγών που σίγουρα θα οδηγήσουν στη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης. Σήμερα, από παντού αποδεικνύεται πως η οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, η εξουσία στα χέρια μιας χούφτας εκμεταλλευτών γίνονται εμπόδιο για την κοινωνική πρόοδο και ευημερία. Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, δηλαδή της εργατικής εξουσίας για τη θεμελίωση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κριτήριο τη διευρυνόμενη ικανοποίηση όλων των κοινωνικών αναγκών. 

Λαμπρούλης Γιώργος 

Αντιπρόεδρος της βουλής. 

Βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ                                                                                 

ΛΑΡΙΣΑ 31/12/2021