Κρούσματα κορονοϊού: Προς νέο ρεκόρ την Πέμπτη – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Νέο ρεκόρ αναμένεται στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων που είχαν μετρηθεί μέχρι κάποια στιγμή σήμερα το πρωί ήταν πάνω από 26.000, γεγονός που δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα θα ξεπερνάει τις 30.000

Από σήμερα το πρωί, στις 06:00, έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της υπερ-μεταδοτικής παραλλαγής «Όμικρον» του SARS-CoV-2.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ο συντονισμός των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή του νέου πλαισίου που ισχύει από σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, από σήμερα και τις επόμενες ημέρες των εορτών οι έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα είναι εντατικοί και εκτεταμένοι για την τήρηση τόσο του ωραρίου όσο και των μέτρων που αφορούν στους καθήμενους, στον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι και στην απαγόρευση της μουσικής.

Όπως αναφέρουν τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, εκτός από τα αστικά κέντρα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, όπως και στα χιονιοδρομικά κέντρα.

Επίσης, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και για τη διενέργεια ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης.

Τέλος, στη σύσκεψη δρομολογήθηκε η περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου προσωρινής αναστολής της λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης για την επαναλαμβανόμενη παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γγ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.