Ε. Λιακούλη στο Επιμελητήριο Λάρισας: «Καταποντίζονται οι επιχειρήσεις του νομού, καταθέτουμε επερώτηση στην Κυβέρνηση»

Επίσκεψη ενημέρωσης στο Επιμελητήριο Λάρισας,  πραγματοποίησε , η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η κ Λιακούλη , ενημέρωσε τον Πρόεδρο Σωτήρη Γιαννακόπουλο, τον Οικονομικό Επόπτη Δημήτρη Οικονόμου και συνολικά τη διοίκηση του φορέα,  για την πρωτοβουλία της, κατάθεσης επίκαιρης επερώτησης από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση το σφοδρό κύμα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας,  που χτυπάει πολίτες και επιχειρήσεις .

Παράλληλα η κ Λιακούλη ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του νομού μας , οι οποίες ζητούν άμεση επιδότηση για την κάλυψη της τεράστιας αύξησης του ενεργειακού κόστους , που δημιουργεί θέμα επιβίωσης για πολλές από αυτές, ενώ διεκδίκηση «πρώτης γραμμής» αποτελεί και το αίτημα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών και διαγραφής μέρους των χρεών των επιχειρήσεων, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, μέσα στην πανδημική κρίση .

Μετά τη συνάντηση η κ Λιακούλη, επεσήμανε τα εξής:

« Σήμερα ενημέρωσα τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας για τη πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, να καταθέσουμε επίκαιρη επερώτηση , εγκαλώντας την Κυβέρνηση για την ολιγωρία της στην αντιμετώπιση της εκτόξευσης του κόστους ενέργειας και των συνεχών ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και αγαθά,  που κατέστησε έρμαια  πλέον νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ίδια ώρα, που η κυβέρνηση επαίρεται για τους «ρυθμούς ανάπτυξης» της χώρας. Εκπρόσωποι του ενεργειακού τομέα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας ότι η ενεργειακή κρίση  θα επιδεινωθεί, καθώς η Ελλάδα είναι μια πλήρως εξαρτημένη στις εισαγωγές ενέργειας.

Είναι σαφές ότι τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας, αφού οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν ήδη 4 φόρες περισσότερο σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020. Επιπλέον, οι μεγάλες αυξήσεις Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου που θα είναι ιδιαίτερα ‘’φουσκωμένοι’’ για τα νοικοκυριά, αλλά και τις επιχειρήσεις. Αποτέλεσμα αυτών των πρωτόγνωρων συνθηκών και της απουσίας στήριξης των επιχειρήσεων είναι η μετακύλιση των εξωφρενικών αυξήσεων στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πάγιες καθημερινές ανάγκες επιβίωσής του.

Ταυτόχρονα, τόσο το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) όσο και το Ινστιτούτο Καταναλωτών, μέσω των εκπροσώπων τους, καταγγέλλουν τον αισχροκερδή τρόπο υπολογισμού της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τις διαρκείς ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα.

Την ίδια στιγμή, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί,  επιχειρούν συστηματικά να υποτιμήσουν την πραγματικότητα, καθησυχάζοντας τους πολίτες με παραπλανητικές δηλώσεις  για την παροδικότητα του φαινομένου και τη δήθεν λήξη του μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Φέρνουμε το θέμα της ακρίβειας και αισχροκέρδειας που σφυροκοπά τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στη Βουλή και ζητάμε από την Κυβέρνηση άμεσα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων ,στήριξης των νοικοκυριών και δημιουργίας ενός πλέγματος προστασίας για τους επαγγελματίες που βλέπουν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής και επιπλέον να τίθεται ευθέως θέμα επιβίωσής τους»