Μ. Χαρακόπουλος στο ΓΝΛ: Εγρήγορση και ετοιμότητα για την παραλλαγή “Όμικρον”

«Εκτός από ευχές για το νέο έτος και ευχαριστίες στο υγειονομικό προσωπικό για το έργο που με αυταπάρνηση προσφέρουν ζήτησα να ενημερωθώ για την εγρήγορση και την ετοιμότητα του Νοσοκομείου της πόλης στην αντιμετώπιση της παραλλαγής “Όμικρον” του covid-19. Με βάση την ενημέρωση που μου παρείχε η διοίκηση του Νοσοκομείου, μέχρι στιγμής, η πληρότητα σε κλίνες covid είναι στο ένα τρίτο της διαθεσιμότητας, ενώ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το αυξημένο ενδιαφέρον για εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 5-11 ετών». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ), όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή κ. Γρηγόρη Βλαχάκη, τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χάρη Τσιλιάκο, το μέλος του Δ.Σ. κ. Γρηγόρη Γρηγοριάδη και τον Διευθυντή Παθολογικής Κλινικής και Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων κ. Κωνσταντίνο Καρακούση

Εντατικοί εμβολιασμοί παιδιών 

Ο Θεσσαλός πολιτικός ενημερώθηκε ότι αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει έντονη πίεση, καθώς από τις 70 κλίνες covid κατειλημμένες είναι οι 24, ενώ οι εισαγωγές χθες, που είχε ενεργή εφημερία, ήταν 12. Ωστόσο, πληρότητα υπάρχει και στις 8 ΜΕΘ. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΓΝΛ ενημέρωσε ότι έχει τοποθετηθεί και δεύτερη δεξαμενή οξυγόνου 5 χιλιάδων λίτρων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου σε περίπτωση αυξημένων αναγκών.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε και το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου, όπου έως σήμερα έχουν γίνει πάνω από 73 χιλιάδες εμβολιασμοί και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων κ. Κωνσταντίνο Καρακούση και τις νοσηλεύτριες σε αυτό για την πορεία των εμβολιασμών παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Όπως έγινε γνωστό από τις 07.01.22 θα γίνονται ημερησίως 250 εμβόλια σε παιδιά. Ωστόσο, επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου με παιδιάτρους.  

Αξίζουν τον σεβασμό μας

Ο κυβερνητικός βουλευτής ευχαρίστησε για την διεξοδική ενημέρωση και υπογράμμισε ότι «επί δύο χρόνια οι άνθρωποι που εργάζονται στις δημόσιες δομές υγείας, ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι, έχουν κυριολεκτικά υπερβάλλει εαυτούς με δυσβάσταχτα ωράρια και αξίζουν την καθολική αναγνώριση και τον ειλικρινή σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας. Εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς παγκόσμιας δοκιμασίας, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αναδεικνύονται ως τα πρόσωπα σύμβολα της εποχής μας. Η στάση τους μας γεμίζει ελπίδα και αυτοπεποίθηση για το μέλλον, καθώς οι κοινωνίες για να επιβιώσουν χρειάζονται πρωτίστως την ανθρώπινη αλληλεγγύη, παράλληλα, βεβαίως, με τα επιστημονικά επιτεύγματα, όπως είναι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, που διευκολύνουν τις ζωές μας. Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτεία οφείλει -και το πράττει- να στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, το οποίο απέδειξε την κεφαλαιώδη αξία του όλη αυτήν την δύσκολη περίοδο. Με αφορμή τις εορταστικές ημέρες και την έλευση του νέου έτους, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους όσους εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, υγεία για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους, σύντομη παύση της πανδημίας και επιστροφή στην κανονικότητα του βίου μας».