Βραβεύτηκε το 1ο Λύκειο Φαρσάλων από τον Υφ. Εξωτερικών στην Αθήνα

Με τη βράβευση των 12 νικητών του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Ο Φιλελληνισμός, η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση», στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων, πριν λίγες μέρες στο Μουσείο Φιλελληνισμού. Μεταξύ των διακριθέντων σχολείων τον πρώτο έπαινο έλαβαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Φαρσάλων.

Λόγω των μέτρων περιορισμού για την Covid-19 επετράπη η παρουσία μόνο δύο μαθητών των σχολείων, ως αντιπροσώπων στην τελετή βράβευσης και του υπεύθυνου καθηγητή. Τον έπαινο απένειμε ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό κ. Ανδρέας Κατσανιώτης στις μαθήτριες της Β’ τάξης του 1ου Λυκείου Φαρσάλων, Ζωή Ζησοπούλου και Κυριακή Τουρμούσογλου, οι οποίες προηγουμένως παρουσίασαν περιληπτικά την εργασία.

Για τη συγκεκριμένη διάκριση η διευθύντρια και οι καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Φαρσάλων, συγχαίρουν όλους τους μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου, καθώς την εκπαιδευτικό καθηγήτρια αγγλικών κ. Χρυσούλα Φούφα, που εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο στον πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό κάνοντάς τους υπερήφανους.

Ακολούθησε συναυλία κλασικής μουσικής φιλελληνικής έμπνευσης από το Μέγαρο Μουσικής, σε συνεργασία με το Σύλλογο “Οι φίλοι της Μουσικής” αφιερωμένη στον Λόρδο Βύρωνα, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών, Φανή Αντωνέλου (σοπράνο), Ιωάννης Καλύβας (τενόρος), Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο).

Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στις σελίδες του Μουσείου Φιλελλήνων και της εταιρείας Ελληνισμού και φιλελληνισμού.