Νέο Μοναστήρι: Η ομορφιά του να μεγαλώνουν τα παιδιά με μια κουλτούρα προσφοράς

Εδώ και είκοσι χρόνια με τη βοήθεια από τη μια μεριά των εκπαιδευτικών τους και από την άλλη των γονιών τους και κατ’ επέκταση των συγχωριανών τους ανέπτυξαν έναν δεσμό δυνατό με το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας ο οποίος συνεχίζει να υφίσταται. Έτσι και φέτος συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, όχι μόνο στο Δημοτικό Σχολείο και στο σούπερ μάρκετ του χωριού, αλλά και στο νηπιαγωγείο Δομοκού και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων. Ο σημαντικός όγκος των προϊόντων παραδόθηκε στην κυρία Πελέκη στις 23 Δεκεμβρίου.

Η κουλτούρα αυτή της προσφοράς επεκτείνεται και σε άλλες πτυχές τώρα πια όμως. Μετά τις ταΐστρες για τα πουλιά κατά τους χειμερινούς μήνες, προχώρησαν και αποφάσισαν τα φετινά κάλαντα, μετά την διακοπή λόγω COVID-19 των Χριστουγέννων του 2020, να είναι αλλιώς!

Βγήκαν στους δρόμους του χωριού, τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Ανατολικής Ρωμυλίας, και τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης, παρέδωσαν, πρωτίστως σε ηλικιωμένους που είναι μόνοι τους, συμβολικά δώρα και είπαν από καρδιάς την ευχή ‘Χρόνια Πολλά!

Και όταν οι ηλικιωμένοι έκαναν την κίνηση να δώσουν χρήματα στα παιδιά, αυτά ευγενικά αρνήθηκαν και εξήγησαν πως φέτος τα κάλαντα είναι αλλιώς! Είναι κάλαντα κατά τα οποία τα παιδιά δίνουν!

ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ!

Πηγή: mag24.gr