Δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς από το 1ο Λύκειο Φαρσάλων

Το 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία έκθεση για φιλανθρωπικό σκοπό (bazaar) στο χώρο του σχολείου στις (23/12). Οι μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου εργάστηκαν με την καθηγήτρια αγγλικών κ. Χρυσούλα Φούφα και δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χειροτεχνίες και κάρτες. Ακόμη πουλήθηκαν χειροποίητα γλυκά, βιβλία και αντικείμενα που οι μαθητές και οι καθηγητές πρόσφεραν με αγάπη για αυτό το σκοπό. Τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν στο Σπίτι της αγάπης που λειτουργεί στην πόλη μας για την ενίσχυση οικογενειών σε ανάγκη.

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Φαρσάλων, ευχαριστεί θερμά, τους μαθητές και τους γονείς που με αγάπη συμμετείχαν και στήριξαν αυτές τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς του σχολείου, δείχνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, γιατί τα Χριστούγεννα δεν είναι για να ανοίγεις δώρα, αλλά την καρδιά σου.

Επίσης, με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων, το 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της ευχής, Make a wish (κάνε μία ευχή Ελλάδος). Ο Οργανισμός εκπληρώνει ευχές παιδιών 3-18 ετών που νοσούν από πολύ σοβαρές ασθένειες.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές του σχολείου έγραψαν τις δικές τους ευχές από καρδιάς στο αστέρι της ευχής και τις επέστρεψαν στα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, χαρίζοντας τους έτσι τη ζεστασιά της ανθρώπινης επαφής και αγάπης. Έλαβαν ως αναμνηστικό ο καθένας το αστέρι της ευχής και ένα βραχιολάκι κορδέλα. Συνολικά αγοράστηκαν 80 αστέρια.