Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων για αγρότες και τεχνικό πρόγραμμα

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων, επισημαίνονται οι θέσεις τους για τους αγρότες και το Τεχνικό πρόγραμμα 2022 του Δήμου Φαρσάλων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Η Λαϊκή Συσπείρωση  Φαρσάλων, στηρίζει  και στέκεται  στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς της περιοχής μας ,
της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν, Λάρισας  και  σε 13 Ομοσπονδίες -και 200 Αγροτικοί κτηνοτροφικοί Σύλλογοι   στην  απόφαση  τους για κινητοποιήσεις ,στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη
για τα  πολλά  μεγάλα οξυμένα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.  Στηρίζει το αγροτοκτηνοτροφικό κίνημα  που ποτέ δεν κατέβασε τη σημαία των αγώνων.
Δεν είναι κίνημα συναλλαγής και φωτογραφιών με τους διάφορους Υπουργούς για να εξυπηρετούνται ατομικά  ιδιοτελή συμφέροντα ,δεν επιλέγει αντίπαλο και κυβέρνηση  για πότε θα κάνει κινητοποιήσεις ,αλλά μόνο αντιστέκεται απέναντι στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της. Γιατί ο εχθρός που έχει απέναντί του είναι οι εμποροβιομήχανοι, τα μονοπώλια και οι τραπεζίτες, που εκμεταλλεύονται το μόχθο του και κερδοσκοπούν σε βάρος του αγροκτηνοτρόφου με τους  νόμους  της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.
Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022, γιατί δεν σχετίζεται με τις βασικές λαικές ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Φαρσάλων. Όπως έργα και δράσεις αντιπλημμυρικής ,αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης  που εξακολουθούν να μην είναι στην προτεραιότητα ,ακολουθώντας την ίδια πολιτική και των προηγούμενων συνδυασμών  της δημοτικής αρχής (Φαρσάλων Όραμα) κ .Καραχάλιου και (Δημοτική Αναγέννηση) κ. Ίφου.
Μεταξύ άλλων κατήγγειλε την απόφαση προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου  για την έγκριση λειτουργίας επιχείρησης  που είχε πάθει ζημιές από τον Ιανό, όταν την ίδια στιγμή δεν έχει καθαριστεί  το κεντρικό κανάλι της πόλης μας ,που περνά δίπλα στην επιχείρηση.
Όπως επίσης και όποιο έργο έχει ξεκινήσει  απλώς δικαιολογεί  την όλη κατάσταση  των έργων.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να διεκδικεί έργα και δράσεις με ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό:
  • Για έργα και υποδομές προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, οργανωμένες και κατάλληλες στελεχωμένες δομές προστασίας.
  • Σχεδιασμένους ελέγχους με ευθύνη του κράτους  για την  αντισεισμική  επάρκεια  των δημόσιων κτιρίων και ιδιωτικών.
  •  Παρεμβάσεις και έργα αντισεισμικής θωράκισης των δημόσιων κτιρίων κατασκευή΄ νέων όπου κρίνονται προβληματικά (σχολεία- κέντρο υγειάς ,κλπ.),ελεύθερους Χώρους .
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου μας όπως (ενδυνάμωσή της Τεχνικής Υπηρεσίας  σε επιστημονικό και άλλο  προσωπικό, ενδυνάμωση της Υπηρεσίας Πρασίνου με εργατικό και μηχανοκίνητο εξοπλισμό, σύγχρονο εξοπλισμό μηχανημάτων στην Υπηρεσία Καθαριότητας και πρόσληψη μόνιμου  προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες.
Επίσης πολιτικές και μέτρα προστασίας του δάσους, των υδάτων του αέρα και του εδάφους από κάθε ρύπανση, και όχι κέρδος στα χέρια των επιχειρηματιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας . Τα έργα ύδρευσης – αποχέτευσης – άρδευσης, χωρίς ιδιώτες και (ΣΔΙΤ) Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα.
Ολοκληρωμένο αποκλειστικό δημόσιο σύστημα αποκομιδής και διαχείριση των απορριμμάτων ,με επίκεντρο την ανακύκλωση στην πηγή, την απαγόρευση της καύσης ,με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς επιβάρυνση του λαού.
Η Δημοτική Αρχή  υλοποιεί την πολιτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών, την πολιτική της κυβέρνησης ,της πολιτικής  των <<αντοχών της Οικονομίας>> και στην κατεύθυνση μιας ανάπτυξης για λίγους, την διευκόλυνση και χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων και τις επενδύσεις τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων, καταψηφίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα γιατί θεωρούμε απέχει από τις ανάγκες των πολλών που ζουν -εργάζονται στον Δήμο Φαρσάλων.”