Αθ. Σιαφαρίκα: «Η Βασιλεία εντός μας!»

Η Βασιλεία εντός μας! Σύμφωνα με τη διήγηση του ευαγγελιστού Λουκά, κάποτε οι φαρισαίοι ρώτησαν τον Χριστό «πότε έρχεται η βασιλεία του Θεού;». Εκείνος αποκρίθηκε ότι η Βασιλεία του Θεού δεν είναι κάτι που παρατηρεί κάποιος με τις αισθήσεις του, ώστε να το αναζητά εδώ κι εκεί.

«Η Βασιλεία του Θεού είναι μέσα σας», πρόσθεσε, δίνοντας μία από τις πιο λυτρωτικές υποσχέσεις στην ανθρωπότητα. Η δε Γέννησή Του επιβεβαίωσε εν τοις πράγμασι την υπόσχεσή Του.

Η Ενσάρκωση του Άπειρου και Αιώνιου με τη Γέννηση του Θεανθρώπου φέρνει το βαθιά συμβολικό μήνυμα: όπως γεννήθηκε με σάρκα και οστά το Θείο, έτσι ας γεννηθεί και μέσα μας η συνείδηση ότι μπορούμε τώρα, σε αυτή τη ζωή ήδη, να βιώσουμε την ένωση μαζί Του. Κάθε Χριστούγεννα, το ίδιο και τα φετινά, μας θυμίζουν ότι, κάθε μέρα έχουμε την ευκαιρία να «ξαναγεννηθούμε» πνευματικά, να μετα-νοήσουμε και να αναζητήσουμε την Χαρά, τη Συγχώρεση και την Αγάπη Του στις καρδιές μας – τις δικές μας και των συνανθρώπων μας. Οι δυσκολίες, οι κρίσεις και οι ασθένειες που πάντα βαραίνουν τη θνητή υπόστασή μας ενίοτε μας αποπροσανατολίζουν.

Η Γέννησή του ας είναι ο παντοτινός «φάρος» που θα διαλύει το «σκοταδι» των αισθήσεων και της υπερκατανάλωσης και θα μας θυμίζει πόσο κοντά είναι η Βασιλεία του: μέσα μας! Καλά Χριστούγεννα, με Υγεία και Αγάπη!

Αθηνά Π. Σιαφαρίκα Δικηγόρος Πολιτευτής Ν. Λάρισας, ΝΔ