Ο Δημήτρης Υφαντής τραγούδησε για την εκδήλωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Φαρσάλων (vid)

Με τον καλλιτέχνη Δημήτρη Υφαντή και με ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που ως στόχο έχει την κοινωνική αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Από νωρίς το απόγευμα πολίτες, πολίτες έφερναν σακούλες με τρόφιμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για ενίσχυση της κοινωνικής δομής.

Την εκδήλωση προλόγισε η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Φαρσάλων της ΔΗΚΕΦΑ κ. Ιωάννα Τσέντζου.

Τη μουσική εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία, τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, εξάροντας το κοινωνικό έργο του δήμου Φαρσάλων.

Στον χαιρετισμό του ο κ.κ. Τιμόθεος, τόνισε μεταξύ άλλων πως «μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε η προσπάθεια που γίνεται από το δήμο Φαρσάλων, τους υπεύθυνους ανθρώπους της Πρόνοιας, είναι κάτι που σηματοδοτεί όλα αυτά που θα πρέπει να έχουμε μέσα στη σκέψη, στο μυαλό και στην καρδιά μας… Το αποτέλεσμα αυτής της βραδιάς είναι να ενισχύσουμε μία προσπάθεια που έχει απώτερο σκοπό την έκφραση της έμπρακτης αγάπης μας για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που πολλές φορές τους λείπουν πολλά υλικά, αλλά και ηθικά και αισθήματα που πρέπει να τους εκφράζουμε και να τους προσφέρουμε».

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου από την πλευρά του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε εδώ όλοι για καλό σκοπό για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Εύχομαι από ψυχής χρόνια πολλά και υγεία σε όλους».

Η αντιδήμαρχος, υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Σοφία Χατζηπλή στάθηκε στο μεγάλο κοινωνικό έργο που παράγει ο δήμος Φαρσάλων. «Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, είπε, στην ανταπόκρισή σας αυτή να είστε σήμερα (σ.σ. χθες) μαζί μας για να διασκεδάσουμε, για ένα ιδιαίτερο σκοπό. Θεωρώ ότι η εκδήλωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι μία από τις κορυφαίες και ιδιαίτερες εκδηλώσεις του δήμου Φαρσάλων, γιατί έχει τον ιδιαίτερο αυτό σκοπό. Να δείξουμε όλοι μαζί την αγάπη μας στο συνάνθρωπο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει αποφασιστεί αυτή η εκδήλωση να γίνεται κάθε χρόνο κοντά στα Χριστούγεννα, γιατί είναι μία μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και όλοι δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη μας με αυτό τον τρόπο στο συνάνθρωπό μας. Οι κοινωνικές δομές του δήμου είναι καθημερινά δίπλα στο δημότη. Το κοινωνικό έργο που παράγει ο δήμος Φαρσάλων είναι σημαντικό και σπουδαίο. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δε λειτουργεί μόνο σήμερα, αλλά καθημερινά και φροντίζει για όλους εκείνους που έχουν ανάγκη. Μπορεί σε κάποιους από εμάς να φαίνεται παράξενο ότι υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά δυστυχώς και στη δική μας περιοχή είναι αυξανόμενος ο αριθμός των ανθρώπων που σιτίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σε αυτό συνέβαλαν τόσο οι οικονομικές κρίσεις διαχρονικά, αλλά και η πανδημική κρίση. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους και βρέθηκαν στη μέση του πουθενά. Έτσι, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα πρέπει να είναι πάντα στο δημότη…»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης,  ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κων/νος Δαμιανός, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Γούσιας, ο Πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκος Γκατζόγιας, η Πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Βαίτσα Αρσενοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, Σταύρος Κουκουλιός τα μέλη της κοινότητας κ.κ. Κων/νος Βαρακλιώτης, Φωτεινή Πιτσάβα, Σάκης Γεροβασίλης, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α.

Ακολούθησε μουσική βραδιά με έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική από τον Δημήτρη Υφαντή και το τριμελές μουσικό του σχήμα.

Δείτε το βίντεο

(Βίντεο: Κ. Αντωνόπουλος)