Ξεκινά τις διανοίξεις δρόμων στην πόλη των Φαρσάλων ο δήμος

Από την οδού Λεωνίδου, ξεκινά ο δήμος Φαρσάλων ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διάνοιξης δρόμων στην πόλη, στο πλαίσιο του έργου «Διανοίξεις Οδών Σχεδίου Πόλης Φαρσάλων».

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από το δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και τον ανάδοχο του έργου, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε έργου 38.790,32 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες για την διάνοιξη της οδού Λεωνίδου μεταξύ Λαρίσης και Παπαφλέσσα όπου αυτό είναι δυνατόν.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τα εξής:

Καθαιρέσεις υφιστάμενων περιτοιχίσεων που ρυμοτομούνται.

Εκσκαφή τεχνικών έργων για την ανάγκη θεμελίωσης των περιφράξεων.

Περιτοιχίσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα όπου υπάρχει είτε άλλως για την ανάγκη θεμελίωσης.

Τοιχοδομές τσιμεντόλιθων με σενάζ.

Περίφραξη με γαλβανισμένο πλέγμα και τις αντίστοιχες στηρίξεις.

Θα γίνουν οι αντίστοιχες κατεδαφίσεις κτισμάτων.

Καθαρισμός του χώρου με γενική εκσκαφή και επίστρωση με 3Α.

Θα γίνουν οι προπαρασκευαστικές εργασίες μετατόπισης των δικτύων.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Με τη σύμβαση που υπογράψαμε για την οδό Λεωνίδου, ξεκινά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων σε δρόμους εντός σχεδίου πόλης των Φαρσάλων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα αλλά και ανάγκη της κοινωνίας. Γιατί έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες και να αυξήσουμε το επίπεδο ποιότητας ζωής, μέσα από μία πιο λειτουργική πόλη που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες των κατοίκων της. Θα ακολουθήσουν με πρόγραμμα και άλλες οδοί, ώστε βήμα – βήμα, να κάνουμε τα Φάρσαλα μια πιο ανθρώπινη πόλη».