Γιορτινή ατμόσφαιρα στα Φάρσαλα – Το άναμμα του δέντρου σήμανε την έναρξη των εορτών

Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία δημαρχείου στα Φάρσαλα, ξεκίνησαν χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φαρσάλων και του ΟΠΑΚΠΑ, για την φετινή περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στην πλατεία Δημαρχείου τοποθετήθηκαν ξύλινα σπιτάκια τα οποία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα φιλοξενούν διάφορες δράσεις (Σπιτάκι του Αγίου Βασίλη, Σπιτάκι των Ευχών και των Παραμυθιών, Σπιτάκι των Χριστουγέννων του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων), καθώς και τα «Προσωπάκια σε χριστουγεννιάτικο κάδρο»-Χριστουγεννιάτικο σκηνικό αναμνηστικών φωτογραφιών με την επιμέλεια της Κοινότητας Φαρσάλων.

Την εκδήλωση άνοιξε σύνολο των καθηγητών της μουσικής σχολής του ΟΠΑΚΠΑ με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ το πρόγραμμα συνέχισε, το μουσικό σχήμα “Joey and the band”. Πλήθος κόσμου και επισήμων παρευρέθηκε στην εναρκτήρια εκδήλωση του δήμου.

Στον χαιρετισμό του, πριν το άναμμα του δέντρου το δήμαρχος Φαρσάλων ανέφερε τα εξής: “Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, βρισκόμαστε λιγότερο από δύο εβδομάδες από τα Χριστούγεννα και ο δήμος μας ξεκινά τις εορταστικές του εκδηλώσεις με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Οι εκδηλώσεις και φέτος εκ των πραγμάτων γίνονται με πρώτο κριτήριο την πανδημία και το πώς θα συνεχίσουμε να προστατευόμαστε από τον κορωνοϊό, μέχρι αυτή η περιπέτεια να τελειώσει. Όμως, οι συνεργάτες μου και οι εργαζόμενοι στο δήμο μαζί με φορείς και εθελοντές που θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για μία ακόμη φορά, με καλή διάθεση και μεράκι, έχουν ετοιμάσει μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που ως στόχο έχουν να μας αλλάξουν τη διάθεση και να δώσουν στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους. Επειδή όμως τα Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη για το συνάνθρωπο, μέσα σ’ αυτές τις εκδηλώσεις έχουμε φροντίσει να υπάρχουν και δράσεις τη στήριξη του κοινωνικού έργου του δήμου μας, δηλαδή των συμπολιτών μας που χρειάζονται βοήθεια. Γι’ αυτό και σας καλώ να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας, αλλά πολύ περισσότερο να βοηθήσει ο καθένας σας στο βαθμό που μπορεί, προσφέροντας αγάπη στο συνάνθρωπο. Γιατί σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, εκείνο που μας δίνει ελπίδα και μας ενώνει ως κοινωνία, είναι η φιλαλληλία και το φιλότιμο, που στην περιοχή μας περισσεύει και είναι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό”.

Μουσική εκδήλωση με τον Δημήτρη Υφαντή και συγκέντρωση ειδών

Στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης, για τη στήριξη των άπορων οικογενειών του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση  κοινωνικής ευαισθητοποίησης με τίτλο «Καλονυχτιά», με ερμηνευτή τον Δημήτρη Υφαντή, τον οποίο θα συνοδεύει τριμελές μουσικό σχήμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Σημεία συγκέντρωσης ειδών:

-Πλατεία Δημαρχείου Φαρσάλων (Ώρα 12:00-15:00)

-Είσοδος Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων από τις 6 το απόγευμα μέχρι λήξεως της εκδήλωσης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τα ισχύοντα υγειονομικά δεδομένα για τους κλειστούς χώρους και με προ κράτηση στην επίσημη εφαρμογή του Δήμου Φαρσάλων Οpen1/Βooking και στο τηλέφωνο 2491350142.