Κόκκαλης σε ημερίδα του δήμου Φαρσάλων: Τα Φάρσαλα είναι στο κέντρο της Ελλάδας, όχι όμως στο κέντρο των εξελίξεων

Την ανάγκη ύπαρξης ενός ενιαίου μετώπου που με συντονισμένες ενέργειες θα συνδράμει και θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στην επαρχία Φαρσάλων, επεσήμανε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε ο δήμος Φαρσάλων υπό την αιγίδα της Οργανωτικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με τίτλο «Φάρσαλα 2021 – 2031, χθες – σήμερα – αύριο».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να συμμετέχω σ’ αυτή την εκδήλωση. Δύσκολα θα βρει κάποιος τέτοιου είδους ημερίδες που την ίδια στιγμή να συζητούν για το παρελθόν και να σχεδιάζουν το μέλλον. Το παρελθόν των Φαρσάλων είναι πολύ πλούσιο από την εποχή του μυθικού Αχιλλέα, μέχρι και τους αγώνες για την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό. 

Θα μου επιτρέψετε όμως να μην αναφερθώ στο μέλλον, αλλά στο παρόν, γιατί τα Φάρσαλα ενώ είναι στο κέντρο της Ελλάδας, δεν είναι στο κέντρο των εξελίξεων, ενώ θεωρητικά είναι στη μέση της χώρας μας.

Η επαρχία Φαρσάλων χρειάζεται ανάπτυξη και αυτό δεν πρέπει να το λέμε ως μία φράση κλισέ. Χρειάζεται κοινή προσπάθεια απ’ όλους, από το δήμο, την περιφέρεια, την κεντρική εξουσία.

Το στρατηγικό πλεονέκτημα εκτός από την ιστορία της περιοχής, είναι για την επαρχία Φαρσάλων ο πρωτογενής τομέας. Η άναρχη και χωρίς σχέδιο εγκατάσταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μειώνει την αξία των συγκεκριμένων πηγών ενέργειας, γιατί προσβάλει και ζημιώνει την παραγωγική διαδικασία. Οι καταστροφικές συνέπειες του Ιανού που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής, ήρθαν να αποδείξουν τη γύμνια σε αντιπλημμυρικά έργα. Η πραγματικότητα είναι ωμή και συγκεκριμένη.

Ας είναι αυτή η ημερίδα η ευκαιρία να πάει μπροστά. Και για να πάει μπροστά θα πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα με καλή πρόθεση».