Τίμησαν τους πεσόντες στην Σκοπιά Φαρσάλων

Μνημείο για τους πεσόντες του χωριού της Σκοπιάς Φαρσάλων, αλλά και για αυτούς που πολέμησαν, σε δύο διαφορετικές περιόδους (1912-1922 και 1940-41), ανεγέρθηκε από την κοινότητα Σκοπιάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων.

Χθες το πρωί, επ΄αφορμή του εορτασμού του πολιούχου του χωριού Αγίου Σπυρίδωνος, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός και εν συνεχεία στην πλατεία του χωριού, η κατάθεση στο νέο μνημείο.

Στεφάνι κατέθεσαν, ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο Πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ και εκπρόσωπος του Δήμου Φαρσάλων κ. Νίκος Γκατζόγιας και ο Πρόεδρος Κοινότητας Σκοπιάς κ. Ηλίας Τσούτσος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εκκλησιασμό και στην τελετή κατάθεσης παρευρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Φαρσάλων κ.κ. Γιάννης Τριάντης, Ιουλία Αγγελακοπούλου, Γιάννης Λελεντζής και Βασίλης Πατσιούρας, ο πρόεδρος κοινότητας Ναρθακίου κ. Θανάσης Λελεντζής και ο πρ. Πρόεδρος Διευρ. Κοινότητας Ασπροποτάμου κ. Δημ. Βουρλίτσης καθώς και αρκετοί κάτοικοι του χωριού.

Κέλλας από Σκοπιά: Τιμή σε όσους πολέμησαν για την ελευθερία μας 

Ο Χρήστος Κέλλας με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης μετέβη και κατέθεσε στεφάνι στο νεοανεγερθέν μνημείο των πεσόντων Ελλήνων, που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας κατά τον Μικρασιατικό Πόλεμο και εντεύθεν. Αφού απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των συμπατριωτών μας, δήλωσε:

«Η χώρα μας είναι ελεύθερη και στέκεται όρθια χάρη στις θυσίες όλων όσοι έταξαν στη ζωή τους να φυλάνε Θερμοπύλες και αγωνίστηκαν στα πεδία των μαχών γράφοντας με πολύ αίμα την ιστορία του Έθνους μας. Υποκλινόμαστε στην ιερή τους μνήμη με ευγνωμοσύνη και ευθύνη για το αύριο.

Εργαζόμαστε αδιάλειπτα διασφαλίζοντας την αυτοδυναμία της Ελλάδας στον πυρήνα της ΕΕ και του Δυτικού Κόσμου καθώς και στο επίκεντρο διεθνών συνεργασιών, που προάγουν τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Είμαστε χώρα – θεματοφύλακας του διεθνούς δικαίου και πυλώνας για την ανάπτυξη και την ασφάλεια στη διαπεριφέρειά μας.

Χρόνια πολλά!».

 

 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία - Γ.Γ.