Ο καιρός της Δευτέρας (13/12)

Για την Δευτέρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος θα είναι ο καιρός, με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, 4  με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και τις πρωινές ώρες πιθανώς και σε ημιορεινές περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες., με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως στα νότια, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 και βόρειοι στα βόρεια, έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις, που θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 με 8 βαθμούς στα βόρεια, 9 με 11 στα κεντρικά και 12 με 14 στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ θα σημειωθεί παγετός τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.