Μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα στην επαρχία Αγιάς ζητά ο Κόκκαλης από το Λιβανό

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού τομέα στο δήμο Αγιάς, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Στην αναφορά του ο Λαρισαίος πολιτικός, επισυνάπτει επιστολή επιτροπής φορέων της περιοχής της Αγιάς, όπου εκφράζεται η μέγιστη ανησυχία και περιγράφονται οι ορατοί κίνδυνοι, που ελλοχεύουν στον αγροτικό τομέα ειδικά στον Δήμο Αγιάς, εξαιτίας της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής, της αύξησης των τιμών στα φάρμακα, λιπάσματα, τιμολόγια αγροτικού ρεύματος. Ενώ επιπλέον επισημαίνεται πόσο καταστροφική θα είναι για τους παραγωγούς μήλων, ντομάτας του Δήμου Αγιάς, το ενδεχόμενο κατάργησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης από το 2023.

Το σχετικό υπόμνημα υπογράφεται από επιτροπή  του Δήμου Αγιάς, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αγιάς ως Πρόεδρο, δύο αντιδημάρχους, εκπροσώπους κτηνοτρόφων, Προέδρους αγροτικού και αλιευτικού Συλλόγου.

Σ’ αυτό επισημαίνεται επίσης η συμβολή του αγροκτηνοτροφικού – αλιευτικού τομέα ως παραγωγικών κλάδων της οικονομίας ειδικά στην μακρά περίοδο της πανδημικής κρίσης, κατά την οποία σήκωσε το βάρος της τροφοδότησης της αγοράς με υψηλής ποιότητας διατροφικά προϊόντα.

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά από τον κ. Λιβανό την άμεση δρομολόγηση μέτρων στήριξης.