Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής – Πού και πως ψηφίζουν;

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής (12/12) απευθύνει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Συντονισμού Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, όπου θα αναμετρηθούν για την ηγεσία του κόμματος οι κ.κ. Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου.

Αναλυτικά:

«Αυτή την Κυριακή το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ολοκληρώνει τις διαδικασίες του για την εκλογή του νέου του Πρόεδρου.

Αυτή την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας δίνουμε και πάλι ραντεβού στις κάλπες, για να συναποφασίσουμε την επόμενη ημέρα για το Κίνημα και τη χώρα.

Η Ν.Ε.Σ. Ν. Λάρισας απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής , διευκρινίζοντας τα εξής:

–  Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσες και όσοι ψήφισαν την Α’ Κυριακή.

– Ψηφίζετε σε όποιο εκλογικό τμήμα θέλετε αρκεί να έχετε μαζί σας το αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κ.τ.λ)

– Τα εκλογικά κέντρα του Ν. Λάρισας είναι τα ίδια με την προηγούμενη Κυριακή με μοναδική διαφοροποίηση αυτό των Φαρσάλων, όπου η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. (δίπλα σε αυτό του Πολιτιστικού Κέντρου).

– Αυτή την Κυριακή ΔΕΝ υπάρχει η υποχρέωση καταβολής αντιτίμου.

– Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα.

– Στους χώρους ψηφοφορίας θα τηρηθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας λόγω του covid -19 και η είσοδος σε αυτά είναι δυνατή μόνο με μάσκα προστασίας.

Αυτή την Κυριακή μετατρέπουμε την εκλογική διαδικασία σε μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας .

Αποδεικνύουμε με τη συμμετοχή μας, τις βαθιές ιστορικές και πολιτικές ρίζες του Κινήματός μας στην Κοινωνία.

Διεκδικούμε ξανά το δικαίωμα, για μια καλύτερη ζωή.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Ανθ. Γαζή & Κουμουνδούρου 19-21) – 4 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΚΟΙΛΑΔΑ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

ΑΓΙΑ – ΚΕΠ

ΣΤΟΜΙΟ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΧΑΝΙ ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ)

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ – ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΝΙΚΑΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ –ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ)

ΠΥΡΓΕΤΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΚΑΠΗ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ)

ΔΑΜΑΣΙ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΚΑΠΗ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ : 07.00  – 19.00».

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε η ΕΔΕΚΑΠ για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου αναφέρονται τα παρακάτω:

«Στις επαναληπτικές εκλογές της 12/12/21 για την ανάδειξη Προέδρου ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στην Εκλογική Διαδικασία της 5/12/21 σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους.

Ο ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό.

Επισημαίνεται ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12. Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος  από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.

Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο, είτε εξαιτίας διακοπής ρεύματος ή πτώσης του συστήματος τηλεπικοινωνιών είναι αδύνατη η διαπίστευση του, θα σταματάει η εκλογική διαδικασία για όσα λεπτά χρειαστεί μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.

Συνίσταται η προσοχή τόσο στα Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και στους εκπροσώπους των υποψηφίων για την πιστή τήρηση των κανόνων ώστε ν’ αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ακύρωσης Αποτελεσμάτων Εκλογικού Τμήματος.

Τόσο οι πρόεδροι της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και οι χειριστές του tablet θα λειτουργήσουν με τους κωδικούς που χρησιμοποίησαν στις 5/12. Αυτοί οι κωδικοί θα τους προωθηθούν ξανά μαζί με οδηγίες με email από την Εταιρεία O.T.S. την Παρασκευή 10/12 καθώς και με sms υπενθύμισης το Σάββατο 11/12.

Εάν, για οποιοδήποτε λόγο μέχρι το Σάββατο 11/12 το Μεσημέρι δεν έχουν λάβει είτε email είτε sms να επικοινωνήσουν οπωσδήποτε το Σάββατο το Απόγευμα με την ΕΔΕΚΑΠ στα τηλέφωνα 210-3665510, 210-3665509 και 210-3665638 για να τους χορηγηθούν οι Κωδικοί Πρόσβασης στο σύστημα».